10.3.12

Τιμούν τους δασκάλους (και ) όταν …γεράσουν!...


http://xalkidiki24.blogspot.com
Εγινε σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το δήμο Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης προς τιμήν των προσφάτως συνταξιοδοτηθέντων εκπαιδευτικών, τους οποίους ο δήμαρχος κάλεσε να παραμείνουν «ενεργοί πρωταγωνιστές στο μέτωπο της παιδείας και του πολιτισμού».
Συνολικά για την πολυετή προσφορά τους τιμήθηκαν 63 εκπαιδευτικοί όλων...

των βαθμίδων που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα από σχολεία του δήμου, μεταξύ των οποίων και τρεις εκλιπόντες (Ελευθέριος Χαραλάμπους, Απόστολος Κατσιόλας, Αικατερίνη Παπαστογιάννη,) που έφυγαν πολύ πρόωρα από κοντά μας. Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, στο κλειστό Δημοτικό Θέατρο. Συκεών, προβλήθηκαν φωτογραφίες των εκλιπόντων, με τις ειδικές τιμητικές διακρίσεις να παραλαμβάνονται από τους οικείους τους υπό το θερμό χειροκρότημα των παραβρισκόμενων.
Έμφαση ο κ. Δανιηλίδης έδωσε στη συμβολή και προσφορά όλων των εκπαιδευτικών, οι οποίοι «με αυταπάρνηση, αγάπη κι αλτρουισμό, αφιερώνοντας εξοντωτικές ώρες εντός κι εκτός ωραρίου» πρόσφεραν τη γνώση στα παιδιά και μετέδωσαν σ’ αυτά αρχές και ανθρώπινες αξίες. Παράλληλα, απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους «απόμαχους της εργασίας» να συνεχίσουν «να είναι πρωταγωνιστές στις επόμενες δεκαετίας σε ό, τι επιλέξουν», καλώντας τους να στελεχώσουν τους τομείς δράσης του δήμου.
Εκτενείς αναφορές έκανε ο δήμαρχος κ. Σίμος Δανιηλίδης και στην πολιτική που υλοποιεί ο δήμος υπέρ της ενίσχυσης και βελτίωσης των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης. «Εάν δεν τολμούσαμε να συγκρουστούμε τα προηγούμενα χρόνια με εργολαβικά συμφέροντα, με καταπατητές και οικοπεδούχους για την εξασφάλιση χώρων για την ανέγερση νέων σχολείων, που είχαν δυστυχώς και την υποστήριξη συμβούλων της αντιπολίτευσης, η διπλοβάρδια θα μεγαλουργούσε μέχρι και σήμερα. Δεν προτάσσουμε την αντίληψη του πολιτικού κόστους, αλλά το συμφέρον της εκπαίδευσης και των παιδιών μας», υπογράμμισε, εκθειάζοντας τη στάση της εκπαιδευτικής κοινότητας που στήριξε τους αγώνες της δημοτικής αρχής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: