31.3.12

Τι θα συμβεί με τα πασαλάκια στη Μητροπόλεως...


Βήμα πίσω δεν κάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης στην κυκλοφοριακή ρύθμιση με τα πασαλάκια στην οδό Μητροπόλεως, παρά τη συνεχή καταστροφή των... πλαστικών οριοδεικτών και τη μη τήρηση του μέτρου από μερίδα οδηγών.

Η μόνη επανεξέταση της ρύθμισης, η οποία ξεκίνησε πιλοτικά από πέρσι στις αρχές του καλοκαιριού, θα αφορά στο θέμα της αστυνόμευσης και της τήρησης των διατάξεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. «Θα επιμείνουμε στο μέτρο διότι αφενός αποτελεί προγραμματική μας δέσμευση η ενίσχυση των μέσων μεταφοράς και αφετέρου πρόκειται για πρακτική που ακολουθείται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Αυτό που επιχειρούμε είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία των συμπολιτών μας, και αυτό είναι το δύσκολο» τόνισε ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο η επιτυχημένη εφαρμογή του μέτρου ακυρώνεται από την αχαρακτήριστη στάση των οδηγών ταξί, οι οποίοι διπλοπαρκάρουν παράνομα, αλλά και από απλούς ιδιώτες, οι οποίοι σταθμεύουν τα οχήματά τους σε συγκεκριμένα σημεία, κλείνοντας τις διεξόδους και υποχρεώνοντας τους υπόλοιπους οδηγούς να εισέρχονται στη λεωφορειολωρίδα. «Ο δήμαρχος είπε ότι θα το αντιμετωπίσουμε αυτό πολύ σύντομα» σημείωσε ο κ. Κουράκης.

Δεν είναι μόνο αυτό όμως το πρόβλημα στη συγκεκριμένη ρύθμιση, καθώς καθημερινή είναι πλέον η εικόνα με τα κατεστραμμένα πασαλάκια από οδηγούς που εισέρχονται από τη μία λωρίδα στην άλλη, την ώρα που οι υπηρεσίες του δήμου τρέχουν από... πίσω τους για να τα αποκαταστήσουν.

«Δεν είναι το θέμα τα πασαλάκια, εξάλλου κοστίζουν μόνο 10 ευρώ, ενώ μεγάλο αριθμό, περίπου 500-800, ζητήσαμε και μας έδωσε η υπηρεσία του μετρό στη Θεσσαλονίκη» υπογράμμισε ο κ. Κουράκης.

Πάντως, όπως τόνισε, η εφαρμογή του μέτρου κρίνεται επιτυχημένη, καθώς τα λεωφορεία που κάνουν τη διαδρομή Βενιζέλου – Διαγώνιο κινούνται πιο γρήγορα.

Ως γνωστόν, ενστάσεις και δυσαρέσκεια για τους οριοδείκτες έχουν εκφράσει οι καταστηματάρχες, καθώς, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, αποδείχθηκε ότι από το μέτρο προκαλούνται τεράστια προβλήματα στην κυκλοφοριακή κίνηση των οχημάτων και στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων, σε μία εποχή μάλιστα που η αγορά της πόλης βιώνει μία άνευ προηγουμένου αναδουλειά.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: