31.3.12

Spiegel: Καταρρέει και ο αθλητισμός στην Ελλάδα...


Σε άρθρο της διαδικτυακής έκδοσης του γερμανικού Spiegel, αναφέρεται η κατάσταση στον ελληνικό αθλητισμό και οι περικοπές που γίνονται από το κράτος ακόμα και σε ολυμπιακά αθλήματα.Το άρθρο αναφέρει:
«Για τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων η οικονομική κατάσταση χειροτερεύει όλο και...
περισσότερο. Η κρίση δεν κάνει διάκριση ούτε καν για την παράδοση, με αποτέλεσμα να πλήττεται τώρα και ο αθλητισμός. Για το 2012, ολυμπιακή χρονιά, τα λεγόμενα «εθνικής σημασίας αθλήματα», όπως το μπάσκετ, η κολύμβηση, η κωπηλασία και η ιστιοπλοϊα, αναμένεται να λάβουν πολύ μικρότερες κρατικές επιδοτήσεις. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) ενέκρινε οικονομική στήριξη ύψους 23,8 εκατομ. ευρώ, 2,5 εκατομ. ευρώ περίπου λιγότερα σε σχέση με πέρσι.

Και τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν: Όπως αναφέρει η απόφαση της Γ.Γ.Α., αυτές οι επιδοτήσεις θα δοθούν εφόσον το επιτρέψει ο ελληνικός προϋπολογισμός. Αν όχι, τα χρήματα μπορεί να περικοπούν. Ήδη οι πολίστες διαμαρτύρονται, επειδή προπονούνται σε προβληματικά θερμαινόμενες πισίνες.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι περικοπές θα έχουν και άλλες συνέπειες για την ελληνική ολυμπιακή ομάδα. Οι αρμόδιοι στην Αθήνα δεν θέλησαν να επιβεβαιώσουν ακόμα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία επίκειται δραστική μείωση των μελών της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στο Λονδίνο.

Κυρίως, επειδή ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πόσοι αθλητές πληρούν τις προϋποθέσεις και ποιες ομάδες θα προκριθούν για τους Ολυμπιακούς.

Πολλοί αθλητές προσπαθούν εδώ και μήνες να βρουν ιδιώτες χορηγούς, για να μπορέσουν να συνεχίσουν την καριέρα τους. Ακόμα και η παραδοσιακή λαμπαδηδρομία με την ολυμπιακή φλόγα επλήγη από την οικονομική κρίση.

Τελικά, αναγκάστηκαν να παρέμβουν ιδιώτες και χορηγοί, για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί η συμβολική πορεία της φλόγας εντός Ελλάδος, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή»...

OnAir24

Δεν υπάρχουν σχόλια: