31.3.12

Ευ. Βενιζέλος: Ρεαλιστικός ο στόχος της πρωτιάς...


Αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ θα ανατρέψει τα ευρήματα των δηνοσκοπήσεων και θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις επερχόμενες εκλογές, δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

«Αν θέλουμε να μείνουμε στην... ευρωζώνη και να ξεπεράσουμε την κρίση με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες για την κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι στην πρώτη θέση. Ο στόχος αυτός είναι ρεαλιστικός, γιατί οι πολίτες προβληματίζονται και παίρνουν τις αποφάσεις τους από τώρα ως τις εκλογές», αναφέρει χαρακτηριστικά

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει τις επικείμενες εκλογές ως «τις πιο κρίσιμες μετά το 1974» ενώ απαντά και σε όσους θεωρούν πως η νέα κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει και νέα σκληρά μέτρα. «Στόχος και υποχρέωσή μας είναι να αποφύγουμε τις οριζόντιες περικοπές και ιδίως τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Αυτό κάποιοι άλλοι το λένε με ευκολία. Εμείς προσθέτουμε το πώς μπορεί πράγματι να επιτευχθεί», τονίζει.

Ο κ. Βενιζέλος κάνει παράλληλα λόγο για ανανέωση στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ. «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Ελλάδος. Αρα θα κυβερνήσουμε με έναν συνδυασμό και από έμπειρα και από νέα στελέχη και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και από προσωπικότητες εκτός ΠΑΣΟΚ, καταξιωμένους και έτοιμους να εκτελέσουν αποτελεσματικά συγκεκριμένες κυβερνητικές αποστολές», σημειώνει.

Διατυπώνει τέλος επικρίσεις κατά της ΝΔ, επισημαίνοντας πως «υπάρχουν πολλοί που παίζουν με την τύχη της χώρας» και «με τις θυσίες και τις αγωνίες των πολιτών». «Γι’ αυτό ο κάθε πολίτης πρέπει να σκεφτεί ποιός είναι αυτός που του προτείνει κάτι υπεύθυνο, ασφαλές, συγκεκριμένο, εφικτό και ποιός είναι αυτός που απλώς δημαγωγεί, λαϊκίζει ή θέλει να αντλήσει μικροκομματικά εκλογικά οφέλη», καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: