31.3.12

Στην τελική ευθεία των εκλογών το ΠΑΣΟΚ...


Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφήνοντας πίσω στην Αθήνα την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά, να ανεβάζει τους τόνους κατά της ΝΔ, καθώς οδεύουμε στην τελική ευθεία των εκλογών.

Συνοδευόμενος από τον ... υφυπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Πέτρο Ευθυμίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε χθες τόσο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, όσο με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Στην «ηγετική» του επίσκεψη στη Μεγαλόνησο, ο κ. Βενιζέλος έθεσε ως «πρώτη εθνική προτεραιότητα» το Κυπριακό, ενώ επέμεινε ιδιαίτερα στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και άλλων ζωνών. Αντιστοίχως, ανέδειξε την παράμετρο της «κοινοτικής αλληλεγγύης» μεταξύ των δύο κρατών που πέραν των παραδοσιακών σχέσεών τους, ανήκουν και τα δύο στην Ευρωζώνη, καθώς και του τρίπτυχου δημοσιονομικής, χρηματοοικονομικής και ενεργειακής πολιτικής στις συζητήσεις τους.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, η Φώφη Γεννηματά χαρακτήριζε «προσωπικές απόψεις» αυτές του Πολ Τόμσεν περί μισθών Βουλγαρίας στην Ελλάδα και ζητούσε επιτακτικά την εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ. Ανέβαζε δε τους τόνους στην αντιπαράθεση με την ΝΔ τόσο αναφορικά με την ανάγκη τήρησης του προγράμματος που έχουν συνυπογράψει, όσο και με αφορμή το «πράσινο» πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009.

Τα... ενδιαφέροντα πάντως στο ΠΑΣΟΚ αναμένονται από αύριο, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται η συλλογή των υποψηφιοτήτων και από αύριο ξεκινά η διαδικασία συγκρότησης των ψηφοδελτίων, όπου στόχος είναι να υπάρξει ανανέωση κατά 60%. Χθες πάντως, στους Θόδωρο Πάγκαλο και Σωκράτη Ξυνίδη, προστέθηκε ο Σπύρος Βούγιας, που με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την Θεσσαλονίκη, και αφού πρώτα είχε ενημερώσει σχετικώς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο μέλλον. Στην απόφασή του φέρεται να βάρυνε η «συλλήβδην ενοχοποίηση» των πολιτικών, καθώς και η πίεσή τους εσχάτως να ψηφίσουν προδιαγεγραμμένες αποφάσεις... Στον αντίποδα, την παραίτησή της από τη θέση της ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων υπέβαλε η Αθηνά Δρέττα, πολιτική φίλη του Ανδρέα Λοβέρδου, προκειμένου να... σκεφτεί τι θα κάνει στις επικείμενες εκλογές, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν στην υποψηφιότητά της.

Η σύνθεση των ψηφοδελτίων πάντως αναμένεται να συζητηθεί σε νέα σύσκεψη της άτυπης «ηγετικής ομάδας», όπως συγκροτήθηκε την Πέμπτη μεταξύ των κορυφαίων στελεχών που έμειναν στην Ιπποκράτους μετά τη συνεδρίαση της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής για να συσκεφθούν με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αυτή την φορά παρουσία και του Χρήστου Παπουτσή που θα έχει εντωμεταξύ επιστρέψει από τις ΗΠΑ. Εκεί, θα συζητηθεί και η όλη καμπάνια του κόμματος, ενώ για την Τετάρτη προγραμματίζεται εκδήλωση του κόμματος στο Μουσείο Μπενάκη, με σκοπό την κινητοποίηση του πνευματικού και επιστημονικού κόσμου γύρω από την επεξεργασία του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ. Την Παρασκευή, θα συνεδριάσει εκτός μεγάλου απροόπτου και το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, με διευρυμένη σύνθεση, ενώ δεν αποκλείεται η εκ νέου σύγκλισή του την Μεγάλη Τετάρτη, με σκοπό την τελική έγκριση των ψηφοδελτίων του κόμματος.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: