31.3.12

Στο μικροσκόπιο κι άλλες παιδικές τροφές...


Συναγερμός και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας...
Λευκωσία: Συναγερμός στη διεθνή σκηνή σήμανε η ανακάλυψη των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Κύπρου του εντεροβακτηρίου σακαζάκι σε ρυζάλευρο που προορίζεται για βρέφη. Μεγάλο ενδιαφέρον επέδειξε το Διεθνές Σύστημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) για... την Ασφάλεια των τροφίμων (INFOSAN) που ζήτησε και έλαβε χθες πληροφόρηση από τις Αρχές του Ισραήλ για το θανατηφόρο μικρόβιο που σκόρπισε πριν μερικά χρόνια το θάνατο σε βρέφη της Γαλλίας και της Κίνας.

Οι Αρχές του Ισραήλ ενημέρωσαν για τις ποσότητες που διατέθηκαν στη Μόσχα και τώρα αναμένεται η πληροφόρηση για το θέμα από τη Ρωσία.

Σε κυπριακό επίπεδο, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έλαβαν προχθές δείγματα και από άλλα έξι είδη προϊόντων τα οποία βρίσκονται στο ίδιο εμπορευματοκιβώτιο που διακινήθηκε από τη Ρωσία στη Λάρνακα.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τις παιδικές τροφές που ανευρέθησαν όλες στις αποθήκες του εισαγωγέα, συσκευασίες από τις άλλες έξι παρτίδες βρίσκονται ήδη στα χέρια καταναλωτών που προμηθεύτηκαν τα προϊόντα από κατάστημα στη Λεμεσό.

Οι ύποπτες βρεφικές τροφές θα καταστραφούν με οδηγίες των Υγειονομικών Υπηρεσιών...


philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: