31.3.12

Εξομοιώθηκαν τελικά οι άνεργοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με τους ανέργους του ΟΑΕΔ!...


Μετά από πολύ αγώνα… που έκαναν οι διοικήσεις της ΕΣΗΕΑ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ «περί ίσης μεταχείρισης των ανέργων όλων των ταμείων» με τον ΟΑΕΔ η... προσπάθεια όλων δικαιώθηκε… με αποτέλεσμα να ψηφιστεί τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας που εξομοιώνει επιτέλους το απολύτως λογικό τους ανέργους ασφαλισμένους του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με τους ανέργους του ΟΑΕΔ!

Έτσι ό,τι δικαιώματα… έχουν οι άνεργοι του ΟΑΕΔ (κάρτα ανεργίας, επιδοτήσεις ανεργίας κλπ) έχουν και οι άνεργοι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που μέχρι σήμερα δεν αναγνωρίζονταν από πουθενά!

Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ εφεξής θα μπορεί… να βεβαιώνει την ανεργία των εργαζομένων στον τύπο να δίνει τις ανάλογες παροχές σε ανέργους και το κράτος θα είναι υποχρεωμένο να παρέχει διευκολύνσεις ίσες με τους ανέργους του ΟΑΕΔ…!

Έτσι… θα μπορούν με μία βεβαίωση ανεργίας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ οι δημοσιογράφοι να πιστοποιούν την ανεργία τους και να απαλλάσσονται από κάθε είδους «χαράτσια» αφού οι εφορίες είναι υποχρεωμένες να κάνουν δεκτές τις βεβαιώσεις του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που μέχρι σήμερα δεν τις αναγνώριζαν και ζητούσαν χρήματα μη λαμβάνοντας υπόψιν τους την ανεργία των ασφαλισμένων δημοσιογράφων του ταμείου!

Είναι γεγονός… ότι υπήρχε άδικα εντολή από το Υπουργείο Οικονομικών δηλαδή του κυρίου Βενιζέλου προς τις εφορίες να εξαιρούνται «αποκλειστικά» και μόνον οι άνεργοι του ΟΑΕΔ, αγνοώντας επιδεικτικά όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία ενώ κάθε επαφή με τις εφορίες ήταν άκαρπη μέχρι χθες…

Πάρα ταύτα… θα πρέπει τώρα ο κύριος Σαχινίδης να αποστείλει διευκρινιστική εγκύκλιο στις εφορίες και να διαγράψει το εξαιρούνται «αποκλειστικά» μόνο οι άνεργοι του ΟΑΕΔ συμπεριλαμβάνοντας και όλων των υπολοίπων ταμείων στη νέα εγκύκλιο όπου μαζί με το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ προβλέπεται και το ταμείο των Ναυτικών!

Έτσι όλοι οι άνεργοι σπεύσατε… το πρόβλημα, λύθηκε επιτέλους!

Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: