31.3.12

Η «σιωπή των αμνών» στη ΝΔ τελείωσε, όλα από την αρχή...


Οι πληροφορίες λένε ότι τελειώνει η «σιωπή των αμνών» από πλευράς ΝΔ...
Από τη Συγγρού διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι οι υποχρεώσεις της «ελάχιστης συναίνεσης» που επέβαλλε η συμμετοχή στην Κυβέρνηση Παπαδήμου κάπου εδώ ολοκληρώνονται. Η ΝΔ συμμετείχε στην Κυβέρνηση για να σώσει τη χώρα, όχι το ΠΑΣΟΚ, ούτε ως...
κόμμα, ούτε ως σύστημα.

Το γεγονός ότι κάποιοι αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή αυτή ως ευκαιρία για να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες και παραλείψεις τους δεν αλλάζει την ουσία. Η δέσμευση για μία και μόνη εξεταστική, για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο, ισχύει στο ακέραιο. Επιτροπή υψηλού κύρους για να διερευνήσει, όχι να κουκουλώσει, τις τεράστιες ευθύνες εκείνων που μας έσυραν ως εδώ. Χωρίς διάθεση ρεβανσισμού, χωρίς κομματικά γυαλιά, αλλά με αδιάσειστα στοιχεία πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες. Κι αν υπάρχουν ευθύνες, πρέπει να υπάρχουν και ποινές. Η μεταπολιτευτική «ομερτά» πρέπει να σπάσει. Γιατί αποτελεί δέσμευση για τη Νέα Δημοκρατία, ότι στη νέα Βουλή θα επιβάλει την αποκάλυψη των βαρύτατων ευθυνών του κ. Παπανδρέου και της κυβέρνησής του και την τιμωρία των υπευθύνων.

Η “ομερτά” της ατιμωρησίας δεν είναι η μόνη που πρέπει να σπάσει. Η χώρα δεν χρειάζεται “αλλαγή”, δεν χρειάζεται “μεταρρύθμιση”, δεν χρειάζεται “επανεκκίνηση”. Δεν φτάνουν αυτά. Είναι «μερεμέτια» σε ένα σαθρό οικοδόμημα.

Η νέα Κυβέρνηση οφείλει να ανακαλύψει τον τροχό από την αρχή.

Να δημιουργήσει εκ του μηδενός νέες δομές για την ελληνική κοινωνία, να αρχίσει από το μηδέν:

Να εφεύρει ξανά την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Να διαχωρίσει εκ νέου τις εξουσίες.

Να επαναπροσδιορίσει τις ατομικές ελευθερίες.

Να διασφαλίσει την ακεραιότητα των πολιτών και της χώρας.

Να ξαναχτίσει τον παραγωγικό ιστό .

Να συγκρατήσει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες εντός της οικονομικής ζωής.

Να εγκαθιδρύσει ένα απλό, δίκαιο και αναλογικό φορολογικό σύστημα.

Και πολλά ακόμη. Αλλά όλα από την αρχή.

Το «σύστημα» ασφαλώς και βολεύεται από ημιτελείς προσπάθειες εκσυγχρονισμού και μεταρρυθμίσεων, άνευ ουσιαστικού αποτελέσματος. Έτσι βρίσκεται πάντα στον αφρό…

Η διαπλοκή δεν θέλει τον Σαμαρά . Ο εφιάλτης της είναι η αυτοδυναμία της ΝΔ. Και παίζει τα ρέστα της σε κάθε επίπεδο.

Τη στιγμή αυτή φαίνεται ότι η προεκλογική μάχη θα είναι η ΝΔ εναντίον όλων. Η ρήση του Φαήλου «εμείς μόνοι» αποδεικνύεται προφητική.

Τον Αντώνη Σαμαρά δεν θα τον κάνει Πρωθυπουργό καμία «αυτιστική» κομματική γραφειοκρατία σαν κι αυτή που περιφέρεται στην Συγγρού και γκρεμίζει ότι κτίζει αυτός. Όπως δεν τον έκαναν αυτοί Πρόεδρο του κόμματος, δεν θα τον κάνουν αυτοί και Πρωθυπουργό.

Τον Αντώνη Σαμαρά θα τον κάνει πρωθυπουργό μόνο ο λαός. Κανένα “σύστημα”, καμία διαπλοκή και κανένα εκδοτικό κατεστημένο δεν γέμιζαν ποτέ τις κάλπες. Οι κάλπες γεμίζουν μόνο από τον λαό.

Η ΝΔ απέναντι στο σύστημα ΠΑΣΟΚ, στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, απέναντι στις νευρώσεις, στον νεοφιλελευθερισμό, στους μεγαλοϊδεατισμούς και στον ολοκληρωτισμό.

Η ΝΔ απέναντι στη διαπλοκή, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τους κάθε λογής «βολεμένους» της Μεταπολίτευσης.

Η επικοινωνιακή αντεπίθεση της ΝΔ αναμένεται να αρχίσει άμεσα και να αναπτυχθεί πλήρως μετά το Πάσχα. Το κεντρικό σύνθημα κρατείται επτασφράγιστο μυστικό, ώστε να μην «καεί» πριν την προκήρυξη των εκλογών. Ο πολιτικός χρόνος άλλωστε μετά την 15/4 και έως τις εκλογές προβλέπεται «πυκνός»…

Μικρός Οδυσσέας

http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: