15.3.12

Ετοιμάζουν παρέμβαση στον Βορίδη για τα περιφερειακά ταξί ...


Το θέμα των αλλαγών που προωθεί ο Υπουργός Υποδομών για την λειτουργία των ΤΑΞΙ και ειδικότερα των λεγόμενων "επαρχιακών" , βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, στο ... Ηράκλειο, υπό τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και με την συμμετοχή Δημάρχων του νομού.

Το θέμα που κυριάρχησε ήταν οι γεωγραφικοί περιορισμοί που θέτει το προωθούμενο νομοσχέδιο , βάση των οποίων τα ταξί που έχουν έδρα ένα συγκεκριμένο Δήμο δεν θα μπορούν να εργάζονται έξω από τα διοικητικά του όρια.

Η πρόβλεψη αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον κλάδο σε τοπικό επίπεδο, με δεδομένο και το γεγονός ότι η πλειονότητα των αυτοκινητιστών τους καλοκαιρινούς μήνες "μετακομίζουν" σε τουριστικές περιοχές , όπου υπάρχει και ο μεγαλύτερος όγκος δουλειάς.

Στην συνάντηση ο Σταύρος Αρναουτάκης και οι Δήμαρχοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε παρέμβαση στον Υπουργό Μάκη Βορίδη, προκειμένου αλλάξει αυτός ο περιορισμός από το επίπεδο των ορίων του Δήμου σε επίπεδο Περιφερειακής Ενόητας (των πρώην νομών δηλαδή). Παράλληλα θα τεθεί και πάλι το ζήτημα του ανοίγματος του επαγγέλματος των ταξι με βάση πληθυσμιακά κριτήρια, όπως επιμένουν και οι αυτοκινητιστές
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: