1.4.18

Συνάντηση της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ με Κρέτσο...

…για το ψηφιακό ραδιόφωνο...

Χρήσιμη και παραγωγική ήταν η συνάντηση αντιπροσωπείας της Ε.ΔΗ.Ρ.Τ.ΜΜΕ.Ε, με τον ΓΓΕ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Λευτέρη Κρέτσο, που πραγματοποιήθηκε...
...την Παρασκευή 30 Απριλίου.

Θέμα της συνάντησης ήταν η μετάβαση στο ψηφιακό Ραδιόφωνο. Η Ένωση παρέδωσε ολοκληρωμένο φάκελο με τον προτάσεις της.

Οι εκπρόσωποι της ΕΔΗΡΤΜΜΕ επανέλαβαν το αίτημά τους να εξαιρεθούν οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί, την εξαίρεσή τους από την διαγωνιστική διαδικασία, όπως η ΕΡΤ, καθώς δεν είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, ανήκουν στους φορείς της Γενικής κυβέρνησης και λειτουργούν με τον ίδιο καθεστώς όπως και η δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Τόνισαν, επίσης, όπως πρόσφατα απεφάνθη το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στις «αποκλειστικώς κοινωφελούς χαρακτήρα αμιγείς δημοτικές ή κοινοτικών επιχειρήσεις» του άρθρου 276 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Πρότειναν,

1. Η πολιτεία σε περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν μεγάλες πόλεις και λειτουργούν Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί, να παραχωρήσει έναν δίαυλο περιφερειακής κάλυψης ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους.

2. Σε κάθε περιοχή απονομής να διατεθεί ένας περιφερειακός δίαυλος για την χρήση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και ενδεχομένως και από άλλους κοινωνικούς φορείς όπως, Ενώσεις καταναλωτών Πανεπιστήμια κλπ.

3. Τέλος, στην περιοχή της Αττικής, όπου η ΕΡΤ έχει εγκαταστήσει πιλοτικά σύστημα ψηφιακής μετάδοσης, να παραχωρήσει στους Δημοτικούς ΡΣ ένα δίαυλο για επίσης πιλοτική μετάδοση. 

Ανάλογη παραχώρηση μπορεί να γίνει εάν η ΕΡΤ εγκαταστήσει δίαυλο πιλοτικής μετάδοσης και σε άλλη περιοχή, πχ. στη Θεσσαλονίκη

Η πιλοτική αυτή λειτουργία μπορεί να συμβάλλει ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία μετάβασης στην ψηφιακή τεχνολογία, καθώς οι ακροατές θα έχουν τη δυνατότητα να ακούν περισσότερους δημοτικούς ΡΣ εκτός από την ΕΡΤ, γεγονός που θα αποτελέσει κίνητρο για αγορά ψηφιακών δεκτών.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε ταύτιση απόψεων σε πολλά θέματα
και συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία για την ομαλή μετάβαση στην ψηφιακή εποχή του ραδιοφώνου.

Στη συνάντηση, από την πλευρά των δημοτικών ΡΣ συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΔΗΡΤΜΜΕ και αντιπρόεδρος του «Αθήνα 984» Μιχάλης Κυριακίδης, οι δύο αντιπρόεδροι, Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος(πρόεδρος ΡΣΤρίπολης) και η Μαίρη Αρώνη (Ηράκλειο Αττικής), Ο Γραμματέας Λάζαρος Ζαχαριάδης (Πρόεδρος ΡΣ Θεσσαλονίκης), και το μέλος του ΔΣ Στέλιος Μπρατσόλης, καθώς και οι πρόεδροι των ΔΣ των δημοτικών ΡΣ, της Αθήνας, Μελίνα Δασκαλάκη και του Πειραιά, Τάκης Αβραμίδης και ο τεχνικός σύμβουλος της Ένωσης Βασίλης Γκόλτσιος.

Πηγή: enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: