1.11.21

ΣΥΡΙΖΑ: Ο σχεδιασμός του επόμενου διαστήματος...


...με ορίζοντα τις εκλογές...

Σε τροχιά έντονων πολιτικών διεργασιών εισέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με ορίζοντα αρχικώς το συνέδριό του και σε δεύτερο χρόνο τις εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταστήσει σαφές ότι έχει στρατηγική κυβερνησιμότητας με στόχο την... συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης από την επόμενη ημέρα των εκλογών εφόσον θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το κόμμα που θα αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη «έστω και με μία ψήφο διαφορά». Μάλιστα στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο αποφεύγοντας να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ φέρεται να είπε ότι για πρώτη φορά φαίνεται να παίρνει υπόσταση η προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης.

Το βέβαιο είναι πως στον δρόμο προς τις κάλπες όποτε κι αν αυτές στηθούν ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει την επανασύνδεση του κόμματός του με την κοινωνία και την αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους προοδευτικούς πολίτες που δείχνουν πως δυσφορούν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και επιθυμούν την πολιτική αλλαγή. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του και των προτάσεών του βρίσκεται άλλωστε σταθερά η μεσαία τάξη που φροντίζει να υπενθυμίζει ότι εξαπατήθηκε προεκλογικά από τη ΝΔ με υποσχέσεις που ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

Εξ αυτού του λόγου και με αφορμή και το Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 24-27 Φεβρουαρίου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα περιοδείες στην περιφέρεια οι οποίες θα πλαισιωθούν και από 13 μίνι περιφερειακά συνέδρια που θα λειτουργήσουν ως γέφυρες για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Εκ παραλλήλου ο σχεδιασμός θέλει και τα στελέχη του κόμματος θα «οργώσουν» την Ελλάδα ώστε να αφουγκραστούν τις ανάγκες των πολιτών και τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. 

Η έξοδος προς την κοινωνία φαίνεται πως αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα που ήδη έχει δηλώσει από το βήμα της ΔΕΘ πως προσωπικότητες που έχουν αναδειχθεί μέσα από αυτήν για το έργο τους και τη συμβολή τους θα πλαισιώσουν και μία μελλοντική κυβέρνησή του η οποία δεν θα συγκροτηθεί με τη συμμετοχή μόνο κομματικών στελεχών. Σ’ αυτήν την ανάγκη εντάσσεται εξάλλου και η συμμετοχή 150 αριστίνδην αντιπροσώπων στο 3ο συνέδριο του κόμματος καθώς επιθυμία της ηγεσίας είναι η ανώτατη κομματική διαδικασία να αποτελέσει ένα εξωστρεφές και ανοιχτό γεγονός.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει στο μυαλό του μία δεξαμενή αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων που έχουν διακριθεί στον χώρο της επιστήμης, των κοινωνικών φορέων και του πολιτισμού και στις οποίες θα γίνει κρούση για τη συμμετοχή τους στο συνέδριο. Ορισμένοι εξ αυτών έχουν συμμετάσχει άλλωστε και στις επιμέρους εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την παρουσίαση των προγραμματικών του θέσεων...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: