30.11.21

Πολυτέλεια είναι τα κλειστά νοσοκομεία...


Η Θεσσαλονίκη ξαναζεί τον φονικό εφιάλτη της πανδημίας. Τα νοσοκομεία της πόλης αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες των ημερών. Τα χειρουργεία έχουν βάλει λουκέτο με υπουργική εντολή, οι ΜΕΘ ανύπαρκτες και το προσωπικό ελάχιστο. Και όμως, στη Θεσσαλονίκη... εξακολουθούν να υπάρχουν κλειστά νοσοκομεία. Απίστευτο και όμως ενδεικτικό της κυβερνητικής αναλγησίας, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πάλαι ποτέ υπουργό Υγείας να επαίρεται ακόμα και σήμερα πως καλά έκανε και έκλεισε το “Λοιμωδών” πριν από οκτώ χρόνια για να μην του πάρει τη δόξα και του το κλείσει η τρόικα των δανειστών.

“Καλώς τα κλείσαμε” είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, συμπληρώνοντας πως “δεν είχαν καθόλου κίνηση” και ήταν περιττή πολυτέλεια για τη Θεσσαλονίκη. Λες και τα νοσοκομεία είναι ξενοδοχεία για να λειτουργούν με όρους πληρότητας και αν δεν έχουν πελατεία, η μόνη λύση είναι το λουκέτο. Μόνο που στις μέρες μας πολυτέλεια είναι να έχεις κλειστά νοσοκομεία και να σπρώχνεις στην ιδιωτική Υγεία όσους έχουν την πολυτέλεια να καλύψουν από την τσέπη τους το κόστος των νοσηλίων.

Όπως πολυτέλεια είναι να πριμοδοτεί η κυβέρνηση με δημόσιο χρήμα τις ιδιωτικές κλινικές όταν με λιγότερα χρήματα μπορεί να προχωρήσει άμεσα στην επαναλειτουργία ενός κλειστού νοσοκομείου όπως το “Λοιμωδών” της Θεσσαλονίκης. Επαναλειτουργία που αποτελεί πιεστικό αίτημα των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, που καιρό τώρα πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το “Λοιμωδών” ζητώντας από την κυβέρνηση να ανοίξει μια νοσηλευτική μονάδα που μπορεί με το απαραίτητο προσωπικό να προσφέρει υπηρεσίες σε 300 ασθενείς και να αποσυμφορήσει τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.

Γιατί, κόντρα στις νεοφιλελεύθερες λογικές, δεν είναι πολυτέλεια τα νοσοκομεία, αλλά, την ώρα που κόσμος αβοήθητος πεθαίνει, πολυτέλεια είναι τα κλειστά νοσοκομεία...

Πέτρος Κατσάκος

Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: