30.11.21

O «λοιμωξιολόγος» Ακης Σκέρτσος...



Την ώρα που ακόμη αρκετοί «βράζουν» ή σχολιάζουν ειρωνικά στη ΝΔ την απόφανση του Άκη Σκέρτσου ότι… "δεν υπάρχει ειδική έρευνα που να δείχνει ότι μεταδίδουν (σ.σ. τον κορωνοϊό) οι αστυνομικοί", φαίνεται ότι ο υπουργός Επικρατείας δεν μαθαίνει από τα λάθη του. 

Αντιθέτως, συνεχίζει να πιστεύει ότι είναι… λοιμωξιολόγος, ή… υπουργός Υγείας: Έτσι, από χθες συζητείται εντόνως ένα άρθρο του στην «Καθημερινή», με το οποίο ο Σκέρτσος -που έχει αναλάβει καθήκοντα άτυπου υπουργού Υγείας από το Μέγαρο Μαξίμου- προσπαθεί να εξηγήσει γιατί η Ελλάδα είναι εδώ και δύο εβδομάδες πρώτη σε θανάτους στη Δυτική Ευρώπη.

«Η ένταση των θανάτων την τελευταία περίοδο συμβαίνει για τρεις λόγους:

α) Έχουμε τον δεύτερο πιο γερασμένο πληθυσμό στην Ευρώπη ως ποσοστό γενικού πληθυσμού, 28% του πληθυσμού μας είναι άνω των 60 ετών.

β) Ταυτόχρονα ένα 17% των Ελλήνων άνω των 60 ετών δεν έχει ακόμη κάνει το εμβόλιο.

γ) Και τρίτον, όπως γνωρίζουμε ο κορωνοϊός είναι μια ασθένεια που πλήττει και νέους αλλά πολύ περισσότερο τους ηλικιωμένους. 9 στους 10 θανάτους αφορούν ανθρώπους άνω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα».

Με άλλα λόγια, για τους θανάτους φταίει το… δημογραφικό, οι ανεμβολίαστοι και ουδείς άλλος για τον υπουργό Επικρατείας. Ο ίδιος δεν θεώρησε πως η θνητότητα στις προχείρως αναπτυγμένες Εντατικές που φτάνει το 85% είναι μία άξια λόγου εξήγηση για τους πολλούς θανάτους. 

Βεβαίως, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που έλεγε προ μερικών εβδομάδων ότι «δεν υπάρχει και λόγος - να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας, το οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ», τότε πράγματι είναι μάλλον ο τελευταίος που θα ανέφερε την κατάσταση στις Εντατικές. Πάντως, το σερί με τις αποτυχημένες δημόσιες παρεμβάσεις του συνεχίζεται…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: