29.11.21

Ειδικό εμβόλιο κατά της παραλλαγής «Ο»...



...εξετάζει η BioNTech...

Η BioNTech ανακοίνωσε την έναρξη πειραματικών διαδικασιών για εμβόλιο ειδικά για τη νέα παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού, που έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με το υπάρχον την καινούρια εκδοχή του εμβολίου της με τη Pfizer...

Η ανάπτυξη ενός προσαρμοσμένου εμβολίου εντάσσεται στη συνήθη διαδικασία της εταιρείας για νέες παραλλαγές, ανέφερε σε δήλωσή της η BioNTech.

«Τα πρώτα βήματα της ανάπτυξης ενός εν δυνάμει νέου εμβολίου αλληλοεπικαλύπτονται με την απαραίτητη έρευνα για να εκτιμηθεί αν θα χρειαστεί ένα νέο εμβόλιο», προστίθεται στη δήλωση.

Η παραλλαγή Όμικρον εμφανίζει πολύ υψηλό παγκόσμιο κίνδυνο εξάρσεων, προειδοποίησε (29/11) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς ολοένα περισσότερες χώρες αναφέρουν κρούσματα τέτοιου τύπου και προχωρούν σε κλείσιμο των συνόρων σε μια κατάσταση πανικού.

Η BioNTech είχε ανακοινώσει την Παρασκευή πως περιμένει περισσότερα εργαστηριακά δεδομένα μέσα τις επόμενες δύο βδομάδες προκειμένου να προσδιοριστεί αν τελικά υπάρχει ανάγκη για ένα εμβόλιο ειδικά για την Όμικρον. Την ίδια στιγμή, η ανταγωνίστρια πολυεθνική του φαρμάκου της Moderna έχει δηλώσει πως διεξάγει διαδικασίες για τον ανασχεδιασμό του εμβολίου της κατά της Covid-19 για μελλοντικές ενισχυτικές δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: