30.11.21

Κρίσιμο στοίχημα η επιστροφή Λάτσιου στο Open...


Με τη σεζόν 2021 – 2022 να είναι σχεδόν χαμένη για το Open, ο Γιάννης Λάτσιος αναλαμβάνει τον σταθμό κάτω από αντίξοες συνθήκες, έχοντας τη συνδρομή της Χριστίνας Μασούρου, με την οποία είχε συνεργαστεί στον ΑΝΤ1. 

Η αρχική επιλογή της ιδιοκτησίας με τη μείωση του κόστους λειτουργίας του σταθμού –ακολουθώντας την πρακτική που... εφαρμόστηκε στο «Έθνος» και στο «Έθνος της Κυριακής», τα οποία και έκλεισαν– έφερε το Open στην έβδομη θέση του πίνακα τηλεθέασης. Τα ποσοστά του είναι χαμηλότερα και από το πρώην Epsilon, που εξέπεμψε στην ίδια συχνότητα από τη Ραδιοτηλεοπτική.

Ο Γιάννης Λάτσιος είναι ένας έμπειρος άνθρωπος της αγοράς, χαμηλών τόνων, έχει εργαστεί με επιτυχία σε σταθμούς όπως ο ΑΝΤ1 και ξέρει πώς να παράγει τηλεοπτικό περιεχόμενο με επιτυχία και ικανοποιητικό budget.

Η κρίσιμη απόφαση έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση, η οποία θα προέλθει είτε από ίδια κεφάλαια είτε από δανεισμό. Η προσέγγιση στο παρελθόν από την BC Partners/United Group δεν είχε αποτέλεσμα, αν και ο πολυεθνικός όμιλος έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να μπει στην αγορά. Επιπλέον, ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση στήριζε τις κινήσεις του συγκροτήματος, με τη σημερινή υπάρχει μια απόσταση, αλλά δεν υφίσταται ρήξη...

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: