29.11.21

Μπορούμε να τον εμπιστευόμαστε;...


Πριν από δέκα μέρες ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης απηύθυνε μήνυμα στον ελληνικό λαό όπου ανάμεσα σε άλλα είπε: «Η εμφάνιση της μετάλλαξης “Δέλτα” δυστυχώς επιβράδυνε τον επίλογο του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο». Τότε του απαντήσαμε από το κύριο άρθρο της... «Εφημερίδας των Συντακτών»: «Αλήθεια, ποιος του είπε πως με τη “Δέλτα” τελειώνουν οι μεταλλάξεις του ιού; Τόσο αδαής είναι ή τόσο ανεύθυνος;».

Βέβαια, εκείνος είχε άλλη αγωνία. Επρεπε να δικαιολογήσει αυτό που είχε διακηρύξει -με τη σιγουριά που τον διακρίνει- εννέα μήνες πριν. Σε προηγούμενο μήνυμά του στις 9 Φεβρουαρίου 2021 είχε πει: «Σήμερα είμαι περισσότερο παρά ποτέ πεπεισμένος ότι έχει αρχίσει να γράφεται ο επίλογος αυτής της πρωτοφανούς περιπέτειας… Στο δίμηνο που ακολουθεί η βεντάλια των περιορισμών ενδεχομένως θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού. Από μας εξαρτάται τι θα συμβαίνει κάθε φορά. Ομως είναι και το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία».

Τον Απρίλιο συνέχισε στο ίδιο μοτίβο λέγοντας ότι «η υγειονομική κρίση με το έναν ή τον άλλο τρόπο φτάνει στο τέλος της». Περί τα τέλη Μαΐου, που η μετάλλαξη «Δέλτα» ήταν ήδη γνωστή, ο ίδιος άνθρωπος δήλωνε στη γερμανική Bild ότι «τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, στη high season του τουρισμού, αναμένω πως τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι».

Καλούσε μάλιστα τους Γερμανούς τουρίστες να έρθουν στη χώρα μας, με το σκεπτικό ότι «μετά από αυτή την πανδημία είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα θέλει να ταξιδέψει, θα θέλει να χαλαρώσει». Δηλαδή την πανδημία την είχε τελειώσει από τότε...

Ο ίδιος άνθρωπος προχθές, μετά τον παγκόσμιο συναγερμό λόγω της νέας μετάλλαξης «Ομικρον» του κορονοϊού, αποφάσισε την αναβολή του συνεδρίου της Ν.Δ. «για τους πρώτους τρεις μήνες του 2022», επειδή η διεξαγωγή του, όπως ανέφερε, στην «παρούσα συγκυρία θα έστελνε ενδεχομένως το λάθος μήνυμα».

Ποιος μιλάει για λάθος μήνυμα; Ο άνθρωπος που σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας στέλνει συνεχώς λανθασμένα μηνύματα. Που δεν έχει πει ούτε μια φορά κάτι που να βασίζεται στη γνώση και στις επισημάνσεις των επιστημόνων. Που διαχειρίζεται το πρόβλημα μόνο επικοινωνιακά και με όρους μικροπολιτικού συμφέροντος. Μπορεί να εμπιστευτεί κανείς έναν τέτοιο πρωθυπουργό;...

Eφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: