30.11.21

«Δεν κάνουμε πίσω ούτε για ένα χειρουργείο...


Είμαστε γιατροί για όλους»...

Την άποψή της για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και τα χειρουργεία διατύπωσε και πάλι η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Η ίδια επιβεβαίωσε πως διαφωνεί με οποιαδήποτε μείωση στα χειρουργεία και... σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε γιατροί για όλους, covid και non covid ασθενείς».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επανέλαβε τη θέση των νοσοκομειακών γιατρών ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε για ένα χειρουργείο γι’αυτό αναλάβαμε την ευθύνη: είπαμε να προχωρήσουν τα τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία και να σταματήσουν οι αναμονές», συμπληρώνοντας είπε πως «υπάρχουν και τα Σαββατοκύριακα. Αυτήν τη στιγμή επιλέξαμε να τελειώνουμε και να προχωρήσουμε τα τακτικά χειρουργεία και να γίνεται διαχωρισμός covid – non covid».

«Αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις και το υπουργείο τις δέχθηκε», τόνισε.

Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον συνέστησε ψυχραιμία και όπως είπε αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε στην Ελλάδα με τη μετάλλαξη που έχουμε ήδη στα χέρια μας και αυτή λέγεται Δέλτα. 

Ωστόσο, σημείωσε πως μέσα στην εβδομάδα αναμένουμε δύο απαντήσεις, πρώτον αν καλύπτεται από τα εμβόλια και δεύτερον αν είναι περισσότερο μεταδοτική από τη Δέλτα. Επεσήμανε πως «αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εξασφαλίσουμε τη χώρα μας και να εφαρμόσουμε τα μέτρα».

Τέλος, μίλησε για την ανάρτηση της νοσοκόμας για τις συνθήκες στην κλινική covid του Γεννηματάς είπε πως «οι ασθενείς και το προσωπικό περνάνε δραματικές στιγμές και αυτό που έγραψε είναι το 1/15 αυτού που συμβαίνει. Μπορούν να γράψουν βιβλία για αυτά που συμβαίνουν»...

ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: