10.11.21

ΣΥΡΙΖΑ: Η αλαζονεία του Μητσοτάκη στοιχίζει ανθρώπινες ζωές...


Για χυδαία επίθεση του πρωθυπουργού στους πολίτες και στους πολιτικούς του αντιπάλους κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την χθεσινή παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινοβουλευτική του ομάδα κατά την οποία χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υγειονομικό σαμποτέρ.

Η... Κουμουνδούρου καταλογίζει την απόλυτη ευθύνη για την διαχείριση της πανδημίας και τις δραματικές διαστάσεις που προσλαμβάνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζοντας πως η αλαζονεία του στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές και οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επανέλαβε και χθες με έμφαση αυτό που είπε για πρώτη φορά στην ομιλία του στην Χαλκίδα ο Αλέξης Τσίπρας ότι εάν ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα, τότε να παραιτηθεί για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές.

Γίνεται σαφές ότι μετά την επίθεση του πρωθυπουργού στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και αποκάλεσε “πλανόδιο μετατράπτη του ανθρώπινου πόνου” που “βάζει τρικλοποδιές και παγίδες” αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ “είναι το κόμμα που λέει όχι σε όλα και τηρεί υπονομευτική πρακτική” η Κουμουνδούρου επιμένει ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε άρνηση της πραγματικότητας, επομένως η καλύτερη διέξοδος είναι “να φύγουν το συντομότερο δυνατόν”.

Μάλιστα κύκλοι του κόμματος σχολιάζουν τους πανηγυρισμούς της υπουργού Παιδείας για το γεγονός ότι το 25% των κρουσμάτων είναι σε παιδιά και μαθητές που μεταδίδουν στους γονείς και την οικογένειά τους, την ώρα που προχωρά σε συγχωνεύσεις και δημιουργεί τάξεις έως και 29 μαθητών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θυμίζει ότι ο πρωθυπουργός έχει απορρίψει τρεις δημόσιες προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για μίνιμουμ συνεννόηση ώστε να υπάρξει η βέλτιστη διαχείριση της πανδημίας και προβλέπει μέσω κύκλων του ότι με την στάση του κ. Μητσοτάκη θα οδηγηθούμε σε εκατόμβη νεκρών τον χειμώνα, κάτι που στο τέλος θα τον αναγκάσει όσο και να το ξορκίζει να βάλει τη χώρα εκ νέου σε λοκντάουν, που θα δώσει τη χαριστική βολή στην οικονομία, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση οι χθεσινές ανακοινώσεις με 8.163 κρούσματα και ακόμη 46 απώλειες σε ζωές επιβεβαιώνουν αυτό που όλη η χώρα βιώνει οδυνηρά, αλλά αρνείται να συνειδητοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης: Ότι δηλαδή έχει ρίξει λευκή πετσέτα για την πανδημία, η οποία εντούτοις βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου γιατί επί δύο χρόνια αρνείται να κάνει τα αυτονόητα, δηλαδή προσλήψεις στο ΕΣΥ, επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών που παραμένουν καθαρές αφήνοντας το ΕΣΥ να μετατρέπεται σε μονοθεματικό για covid,  αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού, φαρμακευτικά σκευάσματα, αραίωση τμημάτων στα σχολεία και αύξηση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεχίζει την πολιτική του εξόρμηση αυτή τη φορά στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη καθώς αύριο Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας θα περιοδεύσει στη Ροδόπη και θα μιλήσει το βράδυ στην Κομοτηνή. Ήδη από σήμερα στελέχη του κόμματος θα περιοδεύσουν στους νομούς της περιφέρειας με την Όλγα Γεροβασίλη να πηγαίνει στη Δράμα, τον Σωκράτη Φάμελλο στην Καβάλα, τον Γιάννη Μπουρνούς στην Ξάνθη, την Δώρα Αυγέρη στη Ροδόπη και τον Θοδωρή Δρίτσα στον Έβρο...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: