10.11.21

Τα πειραματόζωα και ο εχθρός λαός...


Στις 8 Φεβρουαρίου εφέτος, ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον ελληνικό λαό πως «διανύουμε το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία από την πανδημία». Ακόμα δεν μπήκαμε στον σκληρό πυρήνα του χειμώνα και ο δείκτης ημέρας έσπασε και το φράγμα των 7.000 ατόμων!

Γιατί η κυβέρνηση άγεται και φέρεται, χωρίς συγκροτημένη πολιτική αντιμετώπισης για την... προστασία της υγείας των πολιτών; Γιατί μένει κολλημένη στην επικοινωνιακή διαχείριση των πάντων, με σκοπό να ξεγελάσει τους πολίτες και να μεταφέρει τις ευθύνες της αλλού;

Η απάντηση είναι ότι η «ομάδα Μητσοτάκη» και χορηγών δεν ήρθε στην εξουσία για να κυβερνήσει με ευθύνη για την πρόοδο του τόπου. Ήρθαν για να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία, περιορίζοντας τις κοινωνικές παροχές, στήνοντας ένα αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης, με τον λαό σε ρόλο εχθρού!

Αν ο πρωθυπουργός νοιαζόταν για την Υγεία, δεν θα ανέθετε το υπουργείο στον «εκτελεστή» Πλεύρη. Αν νοιαζόταν για την ανάπτυξη, δεν θα όριζε τον «πωλητή» Άδωνι Γεωργιάδη αρμόδιο υπουργό. Αν θεωρούσε τη Δικαιοσύνη πυλώνα της Δημοκρατίας, δεν θα την ανέθετε σε ένα «χειρουργό» με αποστολή να την ελέγχει για λογαριασμό του Μαξίμου.

Αν υπήρχαν στο περιβάλλον του πολιτικοί με αίσθημα ευθύνης, δεν θα ακούγαμε την ανατριχιαστική δήλωση του κ. Σκέρτσου, ότι δεν συμφέρει να ενισχύσουμε το ΕΣΥ, διότι έτσι θα γίνει πολυτελές! Ποιους δεν συμφέρει; Δεν συμφέρει τους μεγάλους της ιδιωτικής Υγείας, που ουσιαστικά αναλαμβάνουν, για όσους διαθέτουν ή μπορούν να βρουν χρήματα, όλες τις εξετάσεις και τις εκτός Covid θεραπείες και επεμβάσεις.

Και ξέρετε, στα μεγάλα συγκροτήματα των ιδιωτικών θεραπευτηρίων έχουν ήδη λάβει θέση ξένα επιθετικά funds (!) για να βγάλουν πολύ χρήμα. Και για να βγάλουν πολύ χρήμα, πρέπει η δημόσια Υγεία να περιοριστεί.

Μόνο το CVC Capital private equity fund από το Λουξεμβούργο έχει αποκτήσει το νοσοκομείο Metropolitan, το Iασώ General και το Υγεία, ενώ η Ευρωκλινική ανήκει στο επενδυτικό fund της Global Finance. Και όλοι αυτοί και όσοι ακολουθούν εμφανίστηκαν και έλαβαν θέση αμέσως μετά την άνοδο της ομάδας Μητσοτάκη στην εξουσία. Ασφαλώς κάτι ήξεραν και είχαν λάβει εγγυήσεις...

Δημήτρης Χρήστου 

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: