1.12.18

Ρένα Δούρου: Η «governor» που της έτυχε η στραβή...


... στη βάρδια...
H «μικρή πρωθυπουργός» με το μεγάλο μπάτζετ, η «governor of Attica», σε λίγους μήνες θα κλείσει πέντε χρόνια ως Περιφερειάρχης Αττικής. Κι επειδή, όπως έλεγαν οι Αρχαίοι, η άσκηση της εξουσίας φανερώνει τις πραγματικές ικανότητες ενός πολιτικού, η Ρένα Δούρου στην πρώτη της απόπειρα να την ασκήσει δεν...
κατάφερε να πείσει και πολύ.   
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι πολίτες της Αττικής δεν φαίνεται να τη διατηρούν στην πρώτη θέση της προτίμησης τους, αλλά σε κάθε περίπτωση οι κάλπες είναι αυτές που θα δείξουν. Αν οι ψηφοφόροι κρίνουν ότι τα πήγε καλά, θα την εκλέξουν για δεύτερη θητεία. Αν όχι, θα την αποδοκιμάσουν. 
Το όνομά της, ωστόσο, έχει συνδεθεί με την περσινή πλημμύρα στη Μάνδρα και τη φετινή πυρκαγιά στο Μάτι, δύο μεγάλες καταστροφές που συνέβησαν στη θητεία της, για τις οποίες δεν έπεισε ότι έπραξε τα δέοντα, ούτε προληπτικά ούτε μετά, στη διαχείριση των συνεπειών.   
Αντιθέτως, η απουσία της στο Μάτι προκάλεσε έντονη κριτική, όπως και η φράση «μου έτυχε η στραβή στη βάρδια μου», την οποία χρησιμοποίησε στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε μετά από αρκετές μέρες.   
Η Ρένα Δούρου, παρ' όλα αυτά, ανέλαβε να ξαναθέσει τον εαυτό της στην κρίση των πολιτών και να αποδεχτεί την ετυμηγορία τους. Και μάλιστα, ενώ όλοι ξέρουν ότι επιθυμία της ήταν η κεντρική πολιτική σκηνή.

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι η ίδια νιώθει εγκλωβισμένη στην Περιφέρεια, στην οποία θήτευε απρόθυμα και πριν από τις καταστροφές στη Μάνδρα και στο Μάτι που την τσαλάκωσαν. «Δεν έχει ούτε στελέχη ούτε διάθεση» λένε.   

Η Δούρου για πολλά χρόνια στο κόμμα ασχολούνταν με εξωτερική πολιτική και ευρωπαϊκά θέματα και το όνειρό της ήταν να γίνει υπουργός Εξωτερικών. Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τις εκλογές του 2012, που φαινόταν ότι στις επόμενες θα γινόταν πρωθυπουργός, την προόριζε αρχικά για Πρόεδρο της Βουλής, καθώς ταίριαζε στο μοντέλο «γυναίκα με ταμπεραμέντο» που είχε στον νου του για τον ρόλο αυτό. Όταν όμως η Σοφία Σακοράφα αρνήθηκε να είναι υποψήφια για την Περιφέρεια, τότε αποφάσισε να βάλει τη Δούρου μπροστά, αν και δεν πίστευε ότι είχε πολλές πιθανότητες να νικήσει. Η Δούρου δέχτηκε, κέρδισε τις εκλογές, ωστόσο στη συνέχεια ένιωσε ότι «την πάτησε και εγκλωβίστηκε».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της Βασιλικής Σιουτης, ΕΔΩ...

πηγη lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: