11.12.18

Ποιος είναι τελικά ο αρχιερέας των fake news;...


Τελικά ο αρχιερέας των fake news σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είναι ο πρωθυπουργός ούτε το σάιτ που κατήγγειλε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ως πηγή του Μαξίμου. Ο αρχιερέας είναι ο...
ίδιος ο αρχισυντάκτης του Politico ο οποίος σε μεγάλο δημοσίευμα κατέγραψε όσο του είπε ο αρχηγός τη Ν.Δ.

Ο Αλέξης Τσίπρας λίγο αργότερα έσπευσε να καταθέσει στη Βουλή το ακριβές δημοσίευμα του έγκυρου Politiko διαψεύδοντας τον ισχυρισμό του Κ. Μητσοτάκη. Γράφει λοιπόν επί λέξη στις 3/7/2018 και χωρίς να έχει υπάρξει διόρθωση ή διάψευση από τον αρχηγό της Ν.Δ. ο αρχισυντάκτης του Politico Φλόριαν Εντερ:

Για το Μακεδονικό: Ο Μητσοτάκης είναι ένας σφοδρός επικριτής της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογό του επιλύοντας έτσι το ονοματολογικό πρόβλημα δεκαετιών. Στην ερώτηση γιατί τόσο έντονη αντίρρηση ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: "Λέγαμε πάντα ότι θέλουμε μια λύση, αλλά μια λύση που οφείλει να σέβεται τις ευαισθησίες και των δύο λαών".

Το κύριο πρόβλημα, σύμφωνα με τον Μητσοτάκη, είναι ότι η συμφωνία αναγνωρίζει την ύπαρξη μακεδονικής εθνικότητας και γλώσσας. "Αυτό, ειλικρινά, δεν είναι αποδεκτό από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού [...] Υπάρχει φόβος για «περιφερειακές αναταραχές» στην ελληνική Μακεδονία, όπου οι αυτονομιστικές δυνάμεις μπορούν να δουν τη συμφωνία ως πρόσκληση για οργάνωση".

Ακριβώς αυτό όμως είπε μεταφέροντας τα λεγόμενα Μητσοτάκη και ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Μάλλον η μνήμη του αρχηγού της Ν.Δ. είναι εκείνη που φταίει κι όχι οι φανταστικές μονταζιέρες που κατήγγειλε καταχειροκροτούμενος ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Α.Ψ.
Παρασκήνια

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: