29.12.18

Με άρωμα... Celtics...

«Αισθάνομαι πως προπονώ τους Boston Celtics», είπε ο Ρικ Πιτίνο την παραμονή του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και λες και άγγιξε με το μαγικό ραβδί (που είπε πως δεν έχει) έναν, έναν τους...
παίκτες του οι οποίοι μπήκαν στο παρκέ με μια εκ διαμέτρου αντίθεση πλεύση σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. 

Τους ενέπνευσε; Τους πόρωσε; Τους ξεκλείδωσε; Δεν ξέρουμε τι έκανε, μα δεδομένα κάτι άλλαξε και είδαμε τον Παναθηναϊκό να μπαίνει με ψυχολογία  Celtics στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Το επιμέρους 77-58 μετά το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου αποτύπωνε την εικόνα που βλέπαμε πάνω στο παρκέ. Ο Πιτίνο άλλαξε πάρα πολλές φορές σχήματα, δεν άφησε τους παίκτες του να φθαρούν γρήγορα με φάουλ και όσο μπορούσε κατάφερε να πάρει το μάξιμουμ από αυτούς που μπήκαν στον αγώνα. Στην άμυνα χρησιμοποίησε παγίδες αναγκάζοντας πολλές φορές τον αντίπαλο είτε να κάνει λάθος, είτε να εκτελέσει κάτω από δύσκολες συνθήκες και με κακές προϋποθέσεις.

Το κυριότερο είναι, ωστόσο, που μέσα από την τεράστια εμπειρία του ασχολήθηκε με όλους τους παίκτες πριν το ματς δίνοντας τους κίνητρο και φλόγα. Σαφώς και δεν μπορεί μια ομάδα να παίζει σε αυτούς τους διαολεμένους ρυθμούς σε όλα τα ματς, αλλά όταν ψάχνει οξυγόνο οφείλει να τρώει σίδερα και όχι να μπαίνει με την ουρά στα σκέλια λες και έχει αποφασίσει πως όλα τελείωσαν.

Ο Καλάθης χωρίς αμφιβολία ήταν μαέστρος και ορχήστρα μαζί και ανάγκασε τους ηγέτες της ΤΣΣΚΑ να του υποκλιθούν πιάνοντας απόδοση που δεν συναντάς στην Ευρώπη. Ο Λάσμε μας εξέπληξε (και μας προβλημάτισε παράλληλα για την έως τώρα εικόνα του) και ο Παπαπέτρου απέδειξε πόσο έλειψε από την ομάδα όλο αυτό το διάστημα. Αλλά είναι κρίμα να κάνεις ειδική μνεία σε κάποιους και ν’ αφήσεις εκτός για παράδειγμα τον Μήτογλου, τον Λεκαβίτσιους, τον Θανάση ακόμη και τον Παππά που έπαιξε στο 101% και ήταν υπόδειγμα συμπαίκτη.

Όλα αυτά στην εκκωφαντική πρεμιέρα του Ρικ Πιτίνο στην Ευρώπη που έδωσε πέραν του θριάμβου επί της ΤΣΣΚΑ και μεγάλη βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια. Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε πως επειδή για να γυρίσει ο ήλιος θέλει τρελή δουλειά θα χρειαστεί μεγάλη υπομονή και κάποια ακόμη στοιχεία που θα διαμορφώσουν τα νέα δεδομένα.  Το θέμα είναι πως για την ώρα φυσάει ένας διαφορετικός αέρας στο ΟΑΚΑ.

ΥΓ: Τι χειροκρότημα του Βατούτιν στο ΟΑΚΑ μετά τη λήξη του αγώνα ήταν ένα παράσημο για τον απίστευτο κόσμο του «τριφυλλιού».

ΥΓ2: Ο Βάγγος δικαιώθηκε! Γεια σου ρε μάγκα!

ΥΓ3: Η συμπεριφορά και οι αντιδράσεις όλων των παικτών ήταν κάτι συγκινητικό. Από τον τρόπο που πανηγύριζαν, από τις στιγμές που έβγαιναν …μόνοι τους αλλαγή μέχρι τις αγκαλιές και τους τσαμπουκάδες (ακόμη και τους Τόμας) στους …Χακετισμούς.

ΥΓ4: Ο Νίκος Παππάς βγήκε με πέντε φάουλ και έγινε θυσία για την ομάδα δείχνοντας παράλληλα πως το πνεύμα όσων μπήκαν στο παρκέ ήταν κάτι αδιαπραγμάτευτο.

ΥΓ5: Στο 2.01 πάντως ο χρόνος σταμάτησε μετά από καλάθι. Αυτό για να δουν στο βίντεο στην Ευρωλίγκα και ν’ αποδεχτούν έστω ηθικά πως ο πρώτος διαιτητής με την Αρμάνι …εγκλημάτησε.

ΥΓ6: Πόσο έλειψε ο Ιωάννης δεν περιγράφεται.

ΥΓ7: Το γεγονός πως απέναντι ήταν τόσο μεγάλοι αστέρες αναγάγουν τη νίκη σε μεγαλύτερο επίτευγμα.

ΥΓ8: Ο Χάκετ είναι ένας τρομερός αμυντικός και παράλληλα ένας εξπέρ να σου χαλάσει το μυαλό. Η αντίδραση του Νικ σε όλο αυτό υποδηλώνει και τον βαθμό της συγκέντρωσης του...

Δημήτρης Κοντός

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: