26.12.18

Τερματίζεται ο στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία...

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε την άρση του στρατιωτικού νόμου που κηρύχθηκε στο τέλος Νοεμβρίου σε περιοχές της ουκρανο-ρωσικής μεθορίου έπειτα από το...
επεισόδιο στο στενό του Κερτς.

«Σήμερα στις 14.00 ο στρατιωτικός νόμος λαμβάνει τέλος», δήλωσε ο Πέτρο Ποροσένκο κατά τη διάρκεια συνάντησής του με μέλη της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας και πρόσθεσε ότι παρόλο που η κατάσταση δεν έχει αλλάξει πολύ, η απόφασή του βασίζεται στην ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης ασφάλειας.

Αναφερόμενος προφανώς στις αιτιάσεις του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι το επεισόδιο στο Κερτς προκλήθηκε από την Ουκρανία με σκοπό να τεθεί σε ισχύ ο στρατιωτικός νόμος εν όψει των προεδρικών εκλογών στη χώρα, ο Ποροσένκο σχολίασε ότι δεν έχει επηρεαστεί η εκλογική διαδικασία που έχει προγραμματιστεί για τις 31 Μαρτίου.

Θυμίζουμε ότι στις 25 Νοεμβρίου τρία πλοία του ουκρανικού ναυτικού διέσχισαν τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα στο στενό του Κερτς, την είσοδο της Θάλασσας του Αζόφ. Τα ουκρανικά πλοία κατασχέθηκαν από τη Ρωσία καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα να σταματήσουν.

Οι στρατιώτες συνελήφθησαν και κρατούνται σε ρωσική φυλακή...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: