2.12.18

Προφυλακιστέος ο Ριχάρδος...











«Είμαι αθώος» δηλώνει ο ίδιος...

Την προφυλάκιση του γνωστού ενεχυροδανειστή Δημήτριου-Ριχάρδου Μυλωνά αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας, για την...
εμπλοκή του στις εγκληματικές οργανώσεις που εξήγαν παράνομα χρυσό στην Τουρκία αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Κατά την απολογία του ο γνωστός από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ενώ υποστήριξε ότι από τη στιγμή που η εξαγωγή χρυσού έγινε σε τρίτη χώρα εκτός Ε.Ε. δεν οφείλονται φόροι και δασμοί στο κράτος και ότι έκανε νόμιμη εμπορία χρυσού.

Ο «Ριχάρδος» στο υπόμνημα που έδωσε κατά την απολογία του υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα λαθρεμπορίας αλλά νόμιμων εξαγωγών και ότι δεν υπάρχει απώλεια του Δημοσίου καθώς οι εξαγωγές γίνονταν προς τρίτη, μη κοινοτική, χώρα και επομένως δεν οφείλονται δασμοί και φόροι.

Η ανακριτική διαδικασία συνεχίστηκε σήμερα Κυριακή για τρίτη μέρα με τους 63 εμπλεκόμενους, εκ των οποίων αναζητούνται ακόμη 22 άτομα, να είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες που, ανά περίπτωση, αφορούν τέσσερα κακουργήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, λαθρεμπορίας, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της τοκογλυφίας.

Επίσης, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, παράβασης του νόμου περί όπλων, αποδοχής και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: