7.12.18

Εξάρχεια, η επόμενη μέρα...

Συλλήψεις, τραυματίες και σημαντικές ζημιές...

ΒΙΝΤΕΟ

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζουν σήμερα τα Εξάρχεια, καθώς χθες βράδυ μετά τις...
πορείες για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Τουλάχιστον τρεις τραυματίες, 66 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 έγιναν συλλήψεις, τέσσερα καμμένα οχήματα, ένα σπίτι μισοκαμμένο, χιλιάδες μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα είναι ο μέχρι στιγμής «απολογισμός» των επεισοδίων που σημειώθηκαν από το απόγευμα στα Εξάρχεια.

Στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικοί προσήγαγαν 52 άτομα, εκ των οποίων 15 μετατράπηκαν συλλήψεις.

Σοβαρά επεισόδια και προσαγωγές σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας, το Βόλο, το Αγρίνιο και τα Χανιά.

Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων προσπαθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες να καθαρίσουν την περιοχή και να απομακρύνουν καμένα αντικείμενα.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: Κάθε χρόνο τα ίδια

Αναφορά στους τραυματίες αστυνομικούς που οδηγήθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και τα επεισόδια στα Εξάρχεια κάνουν οι συνδικαλιστές της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

«Κάθε χρόνο «μια από τα ίδια»…Δυστυχώς για ακόμη μια φορά είχαμε 2 τραυματίες συναδέλφους, οι οποίοι έχουν διακομισθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Δυστυχώς ο ένας έχει συντριπτικό κάταγμα στο χέρι από ναυτική φωτοβολίδα. Τους ευχόμαστε περαστικά και κάνουμε μια ευχή. Να γίνουμε επιτέλους Κράτος πολιτισμένο, στο οποίο οι κάθε λογής μπαχαλάκηδες θα βρίσκονται στο περιθώριο».

Τον γύρο του κόσμου έκαναν τα επεισόδια

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες από τα θλιβερά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την δέκατη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press έχει αναρτήσει δεκάδες φωτογραφίες από τα έκτροπα στην πλατεία Εξαρχείων και τον «πόλεμο» αντιεξουσιαστών με τα ΜΑΤ με την ανταλλαγή μολότοφ, καπνογόνων, βομβίδων κρότου-λάμψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: