1.12.18

Μάταια καθυστερούν οι ναζιστές...














Ανάμεσα στις 2.182 ερωτήσεις του από τη Βουλή, που βρήκε να φέρει ο Λαγός στη δίκη της Χρυσής Αυγής με την απαίτηση να διαβαστούν όλες, βρίσκεται και μία που θα ήταν απλώς...
ξεκαρδιστική αν δεν ήταν τόσο εξοργιστική.

Η ερώτηση αυτή αναφέρεται σε «δικονομικά τρικ που χρησιμοποιούν οι κατηγορούμενοι» σε «μεγάλες υποθέσεις», προκειμένου να πετύχουν «κωλυσιεργία και εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση» της εκδίκασής τους. Βλέπετε, ο Λαγός και η ναζιστική οργάνωση γνωρίζουν το θέμα σε βάθος, αφού έχουν ιδία πείρα από τη δική τους τακτική κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ειδικά τους τελευταίους μήνες η Χρυσή Αυγή επιδίδεται ακατάπαυστα σε τέτοια «δικονομικά τρικ». Φέρνει στο δικαστήριο, ως αναγνωστέα έγγραφα, αμέτρητες σελίδες ερωτήσεων των υπόδικων βουλευτών της στο Κοινοβούλιο, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να καθυστερήσει όσο περισσότερο μπορεί την ακροαματική διαδικασία.

Μάρτυρες αυτής της τακτικής έγιναν άλλωστε τόσο ο πρόεδρος της Βουλής όσο και ο Γερμανός πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παρευρέθησαν σε διαφορετικές συνεδριάσεις. Και παρότι οι παρευρεθέντες δεν εστίασαν τις δηλώσεις τους στην υπερασπιστική τακτική της ναζιστικής οργάνωσης, η ίδια η Χρυσή Αυγή θεώρησε ότι πρέπει να υπεραμυνθεί αυτής. Και μάλιστα έσπευσε να το κάνει ήδη από το άκουσμα της επίσκεψης του προέδρου της Βουλής, προτού εκείνος έρθει στο δικαστήριο.

Αυτός που το ανέλαβε ήταν βέβαια ο Τάκης Μιχαλόλιας, συνήγορος και αδελφός του Μιχαλολιάκου. Ετσι λοιπόν, αφού κατέστησε σαφές το πόσο ενοχλήθηκε ο Μιχαλολιάκος από τις παρουσίες αυτές στο δικαστήριο, ισχυρίστηκε ότι «καμία παρέμβαση δική μας δεν έχει συμβεί που να καθυστερεί την διαδικασία» και δήλωσε ότι «εμείς θα εξαντλήσουμε όλα τα όρια των υπερασπιστικών μας δικαιωμάτων [...] τόσο για τα αναγνωστέα όσο και για τους μάρτυρες υπερασπίσεως».

Ασχετα έγγραφα

Φυσικά το πώς η Χρυσή Αυγή φροντίζει να «εξαντλήσει τα όρια των υπερασπιστικών της δικαιωμάτων» το περιγράψαμε ήδη από την αρχή. Προσκομίζει ως αναγνωστέα έγγραφα όλες αυτές τις ερωτήσεις των χρυσαυγιτών στη Βουλή, που είναι βέβαια παντελώς άσχετες με την υπόθεση που εκδικάζεται.

Και κάπως έτσι φτάσαμε ο Λαγός να υποχρεώνει όλους τους παράγοντες της δίκης να ακούνε τις ερωτήσεις του για την «τσακωνική μελιτζάνα» (23.7.2018), για το «φυτό φακελωτή» (20.2.2017) ή για τη «ζήτηση του λευκού κρεμμυδιού» (13.6.2017). Ερωτήσεις, μάλιστα, που στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν περιορίζονται καν στην περίοδο των εξεταζόμενων κακουργημάτων (μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013), αλλά φτάνουν ώς το 2018.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: