5.12.18

Και ξαφνικά... ρήξη Μπουτάρη με ΣΥΡΙΖΑ...


ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΒΟΛΕΣ κατά του κυβερνητικού κόμματος εξαπέλυσε ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη...
συνάντηση που είχε με τον υποψήφιο για τη δημαρχία, Νίκο Ταχιάο, ο οποίος υποστηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε ότι η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία» «δεν ανέχεται κομματικές υποψηφιότητες», αναφερόμενος προφανώς στην υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία αναμένεται να είναι υποψήφια για τη δημαρχία. 

Επίσης, αναφερόμενος σε δηλώσεις του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, ο δήμαρχος τόνισε ότι «Μπουτάρης» και «Πρωτοβουλία» είναι το ίδιο πράγμα, κουνώντας το... μαντήλι σε όποιον έχει διαφορετική άποψη. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω αναφορά του κ. Μπουτάρη:  

"Έγινε ένα λάθος, δεν ξέρω αν είναι λάθος ή εσκεμμένο. Μέλος της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: εννοεί τον Πάνο Σκουρλετη) είπε ότι ο Τσίπρας στηρίζει Μπουτάρη και όχι «Πρωτοβουλία». Αυτό είναι λάθος. Μπουτάρης και "Πρωτοβουλία" είναι το ίδιο πράγμα. Ή στηρίζετε «Πρωτοβουλία» ή... αντίο."

Όσο για τον υποψήφιο της Ν.Δ., μίλησε με θετικά σχόλια, σημειώνοντας ότι «ο κ. Ταχιάος έδειξε τις προθέσεις του για έναν καλό προεκλογικό αγώνα χωρίς χτυπήματα κάτω από την κοιλιά. Βλέπει τα πράγματα με ανοιχτό μυαλό».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ταχιάος δήλωσε πως «ο κάθε δήμαρχος βάζει διαφορετικό χρώμα στην πόλη και διαφορετικό κομμάτι από τον εαυτό του. Ξεκαθαρίσαμε ποιες είναι οι διαφορές μας και πού συμφωνούμε. Ο κ. Μπουτάρης δεν θα είναι παρών στον προεκλογικό αγώνα και αυτό διευκολύνει τη θεματική της αντιπαράθεσης γιατί δίνει την ευκαιρία να δούμε το μέλλον της Θεσσαλονίκης».

Επίσης, δεσμεύθηκε ότι δεν θα καταστρέψει το έργο που αφήνει πίσω του ο κ. Μπουτάρης, λέγοντας πως «στην Ελλάδα κάνουμε μεγάλο λάθος όταν έρχεται ο επόμενος, να κατεδαφίζει τον προηγούμενο ως πρόσωπο και έργο. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση σε μένα».

Νωρίτερα ο κ. Μπουτάρης είχε συνάντηση με την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συζήτηση για τη συγκρότηση ενός κοινού προοδευτικού μετώπου, με προοπτική νίκης στις ερχόμενες εκλογές. 


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: