29.12.18

Αντίπαλον δέος της Αριστεράς, ο Φιλελευθερισμός...

Την αντίδρασή του σε όσους πιστεύουν ότι ένας φιλελεύθερος δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στη ΝΔ, δεν κρύβει ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, που προερχόμενος από το Ποτάμι, μετά την...
αποχώρηση του τελευταίου, επέλεξε να μείνει στο Κίνημα Αλλαγής.

«Ο Φιλελευθερισμός φαίνεται να εισέρχεται με ορμή στην πολιτική αρένα, αφήνοντας τη Δεξιά κάπως παράμερα. Σήμερα δεν είναι η παραδοσιακή Δεξιά αλλά ο Φιλελευθερισμός που εμφανίζεται ως αντίπαλο δέος της Αριστεράς», δηλώνει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι πιο σημαντικό από τις δηλώσεις κομματικής πίστης, είναι όσοι πολιτεύονται με τη σημαία του φιλελευθερισμού να δείξουν:

- Γιατί και πώς η ‘ελευθερία’ ως αξία και επιχειρησιακή διάσταση των δημόσιων πολιτικών είναι χρήσιμη και σημαντική. Πώς η απελευθέρωση της οικονομίας από τους ‘ενδιάμεσους’ και τους διαπλεκόμενους με την εκάστοτε εξουσία, είναι πιο σημαντική από τα (υπερ-)πλεονάσματα καιτ ις δόσεις για το χρέος που θα πρέπει να καταβάλλουμε τον επόμενο αιώνα.

- Πώς η φροντίδα για εκείνους που πραγματικά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες του βίου δεν έχει σχέση ούτε με την κοινωνική πολιτική αλά ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργεί στρατούς αργυρώνυτων ‘μη δυνάμεων’ ούτε με την ζουγκλοειδή αντίληψη του ρεπουμπλικανικού φιλελευθερισμού ότι όποιος ζήσει έζησε.

- Ότι το κράτος στις θεσμικές του εκφάνσεις, δηλαδή, στην οργάνωση της διαδικασίας παραγωγής των νόμων, της απονομής της Δικαιοσύνης και στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης πρέπει να λειτουργεί αντι-πελατειακά και ακομμάτιστα. Με αξιοκρατία, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: