27.12.18

Προβληματίζεται για το Επικρατείας η Φώφη

Μετά και την οριστική συμφωνία με την Εύα Καϊλή η οποία θα παραμείνει στο ευρωψηφοδέλτιο, η Φώφη Γεννηματά κλείνει μία – μία τις...
εκκρεμότητες που απομένουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ωστόσο, παραμένουν ανοικτά ζητήματα, τα οποία η επικεφαλής του Κινήματος καλείται να λύσει σύντομα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει αποφασίσει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα κατέβει στην Αχαϊα, όπως και ο ίδιος είχε ζητήσει. Η κ. Γεννηματά, μάλιστα, ενημέρωσε τον πρώην πρωθυπουργό για την απόφασή της σε επικοινωνία που είχαν τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα, φαίνεται ότι έχει κλείσει και η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη, σε μία από τις περιφέρειες της παλιάς Β΄ Αθηνών ενώ στη Θεσσαλονίκη το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει πιθανότατα την υποψηφιότητα του κ. Βούγια.

Πάμε τώρα και στις εκκρεμότητες: Βασικότερη ο επικεφαλής του Επικρατείας καθώς η κ. Γεννηματά συναντά την άρνηση του Βαγγέλη Βενιζέλου να κατέβει στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Ο γόρδιος δεσμός που καλείται να λύσει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής γίνεται ακόμα πιο περίπλοκος καθώς για τη θέση του επικεφαλής στο Επικρατείας φαίνεται ότι ενδιαφέρεται και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Με δεδομένη μάλιστα τη θετική άποψη που εξέφρασε για τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και το ότι βάσει των δημοσκοπήσεων το ΚΙΝΑΛ θα εκλέξει μόνο ένα βουλευτή Επικρατείας, γίνεται κατανοητό ότι παιχνίδι «παίρνει φωτιά».

Αν και η κ. Γεννηματά επιθυμεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας να τοποθετηθεί ως επικεφαλής πρόσωπο που θα σηματοδοτούσε την ανανέωση και το κοινωνικό άνοιγμα του ΚΙΝΑΛ, η θέση θα «παιχτεί» ανάμεσα σε Βενιζέλο και Θεοχαρόπουλο με ό,τι συνεπάγεται ο αποκλεισμός του ενός ή του άλλου.

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: