5.12.18

Σαν σε συνάθροιση της Χρυσής Αυγής...

Η εκδίκαση από το Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών της έφεσης του Ηλία Κασιδιάρη για το αδίκημα της «διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια» τα...
είχε όλα: καθυστερήσεις, τακτικισμούς, ακόμη και μέλη της Χρυσής Αυγής σε ρόλο «μπράβων» εντός της Ευελπίδων.

Πρόκειται για την υπόθεση που εκδικάστηκε έπειτα από έγκληση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι σχετικά με ομιλία του ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο το 2011, κατά την οποία προέτρεπε τους κατοίκους να «ξεφορτωθούν τα ανθρώπινα σκουπίδια» (εννοώντας τους Ρομά).

Ουσιαστικά τους καλούσε να κάνουν ό,τι είχε οργανώσει η ναζιστική οργάνωση στο κέντρο της Αθήνας τρεις μέρες νωρίτερα, με αφορμή τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, δηλαδή το πογκρόμ στο οποίο ο Κασιδιάρης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο («Ο Ηλίας του 16ου... πογκρόμ», «Εφ.Συν.», 27.8.2014).

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε καθυστερημένα στο δικαστήριο και ζήτησε αναβολή για τον Ιανουάριο του 2019, προβάλλοντας ως επιχείρημα κώλυμα του συνηγόρου του. Η έδρα απέρριψε το αίτημα για αναβολή μπροστά στον κίνδυνο παραγραφής τον Μάιο και τότε ο κατηγορούμενος ζήτησε διακοπή μέχρι να φτάσει ο συνήγορός του, αλλά ο τελευταίος δεν ήταν ο μόνος που έφτασε στην Ευελπίδων. 

Σιγά σιγά το ακροατήριο άρχισε να θυμίζει συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, με τη «συνοδεία» του υπόδικου βουλευτή να παρατηρεί επιδεικτικά τις κινήσεις όσων βρίσκονταν εντός της αίθουσας.

Κατά την απολογία του ο Κασιδιάρης ισχυρίστηκε ότι απλώς προέτρεψε τους κατοίκους να βγουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους με νόμιμα μέσα, ενώ ο συνήγορός του προσπάθησε να παραλληλίσει τα λόγια του ηγετικού στελέχους της ναζιστικής οργάνωσης με φράσεις άλλων πολιτικών. Για ακόμη μία φορά δηλαδή η Χρυσή Αυγή επέλεξε να κρύψει τη δράση της πίσω από τον μανδύα του κόμματος, παρ’ όλο που ο υπαρχηγός της οργάνωσης είχε αρχίσει την ομιλία του στον Ασπρόπυργο λέγοντας: «Είμαι ο Ηλίας Κασιδιάρης από τη Χρυσή Αυγή, δεν είμαι πολιτικός».

Με δεδομένη την απουσία πολιτικής αγωγής και μάρτυρα κατηγορίας, η έδρα αθώωσε τον κατηγορούμενο, ο οποίος για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε καταδικαστεί και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό, αλλά ο Αρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσής του και η υπόθεση «επέστρεψε» στο Εφετείο.

Σε λίγο καιρό ο Ηλίας Κασιδιάρης αναμένεται να σταθεί ακόμη μία φορά στο εδώλιο για να απολογηθεί για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: