7.12.18

Τα σχέδια του Κυριάκου...

...και ποιοι… κλαίνε στον Δυτικό Τομέα...

Μπορεί οι εκλογές ακόμη να αργούν (;) και να μην γνωρίζει κανείς ποιοι και πόσοι θα εκλεγούν βουλευτές πριν μιλήσει ο...
κυρίαρχος λαός, ωστόσο οι υπολογισμοί βάσει του εκλογικού νόμου καθιστούν μερικές εκλογικές περιφέρειες… «μετρημένα κουκιά». 

Για παράδειγμα, έχει συγκεκριμένο λόγο που ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης: πέραν του συμβολισμού, ότι δηλαδή ο πρόεδρος της ΝΔ θέτει υποψηφιότητα σε μία περιφέρεια που συγκροτείται από φτωχά και υποβαθμισμένα κομμάτια της Αττικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να «κόψει» τον δρόμο για επανεκλογή σε συγκεκριμένα στελέχη της «λαϊκής Δεξιάς» που δε θα ήθελε να μετέχουν στην δική του Κοινοβουλευτική Ομάδα. 

Στον σχεδιασμό μετέχει και ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, που επίσης θα κατέβει στον Δυτικό Τομέα προκειμένου να «γεμίσουν» οι γαλάζιες θέσεις. Συγκεκριμένα, η ΝΔ αναμένεται να εκλέξει τρεις βουλευτές και στην περίπτωση αυτή έχουν ήδη «κλειδώσει» ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. 

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι θα κλείσει ο δρόμος για την Βουλή στον πρώην υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο, που θέλει να είναι εκ νέου υποψήφιος. Βεβαίως, υπάρχει μία περίπτωση να μην κρατήσει την έδρα του Δυτικού Τομέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε ο τυπικά τέταρτος να γίνει τρίτος και να μπει στη Βουλή: 

αν αυτός ο τέταρτος δεν είναι ο «κόκκινος Πάνος» αλλά ο αθλητικογράφος Αντώνης Πανούτσος, τότε θα αλλάξουν τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού θα ήθελε τον Πανούτσο στην επόμενη Κοινοβουλευτική του Ομάδα…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: