1.12.18

Κοινοβουλευτικό Βατερλώ...












Μεγάλη ήττα του μητσοτακισμού έβγαλαν οι κάλπες στις εκλογές για τους αιρετούς εκπροσώπους στο...
υπηρεσιακό συμβούλιο της Βουλής. Η ηγεσία της Ν.Δ. είχε βάλει στόχο να μην εκλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ εκπρόσωπο, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να κατακρημνιστούν τα ποσοστά της Ν.Δ. και να «αυγατίσουν» εκείνα του ΠΑΣΟΚ!

Το 2017 η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ κατέβηκαν μαζί λαμβάνοντας 72% και εκλέγοντας έναν εκπρόσωπο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 27% και εξέλεξε έναν εκπρόσωπο.

Για να πάρουν την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ οι μητσοτακικοί της Βουλής σκέφτηκαν φέτος να κατέβει και ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ανέλαβαν να ενισχύσουν παρά το ότι διαφωνούσαν σχεδόν όλα τα σοβαρά στελέχη της Ν.Δ. στη Βουλή.

Το αποτέλεσμα ήταν η Ν.Δ. να πέσει από το 72% στο 42% (και να εκλέξει έναν εκπρόσωπο), ο ΣΥΡΙΖΑ να ανέβει στο 29% και να παραμείνει στη δεύτερη θέση εκλέγοντας και πάλι τον έναν εκπρόσωπο, ενώ το (ενισχυμένο από τους μητσοτακικούς) ΠΑΣΟΚ βρέθηκε τρίτο (με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ!) και δεν κατάφερε να εκλέξει εκπρόσωπο.

Και τώρα στη Ν.Δ. ψάχνουν τον υπεύθυνο για το Βατερλώ τους κάπου στου Ζωγράφου (ανάμεσα στους υποψήφιους δημάρχους της Ν.Δ.).

Κ. Που.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: