3.12.18

Μερτς: Ο Σόιμπλε φλέρταρε με την καγκελαρία...


...πριν 2 χρόνια...

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Φρίντριχ Μερτς, και στενός συνεργάτης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποκάλυψε ότι...
ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας φλέρταρε με την ιδέα να αναλάβει την καγκελαρία.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Spiegel, οι αποκαλύψεις αυτές θα παρουσιαστούν σε ντοκιμαντέρ του γερμανικού κρατικού καναλιού ARD, στην οποία ο Φρίντριχ Μερτς δηλώνει ότι «συζητήσαμε φυσικά κάποιες φορές για το ζήτημα».

«Ήταν μετέωρο το ερώτημα εάν θα αναλάμβανε πιθανόν κάποια φορά την καγκελαρία ή όχι. Μου είχε πει τότε: "Εάν κάποτε φτάσουμε εκεί, θα πρέπει να μπορώ να βασιστώ πάνω σου". Αλλά δεν φτάσαμε εκεί».

Οι Μερτς και Σόιμπλε, πλέον πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, είναι στενοί συνεργάτες και ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει στηρίξει την υποψηφιότητα Μερτς για την ηγεσία του κόμματος, αφότου παραιτήθηκε η Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως είπε ο Μερτς, με τον Σόιμπλε έχουν «πολλές φορές συζητήσει για την κατάσταση στο Βερολίνο, ήδη πριν από δύο, τρία χρόνια, όταν υπήρχαν κάποιες εκλογές σε κρατίδια, τις οποίες χάσαμε».

«Μοιραζόμαστε και οι δύο τη μεγάλη ανησυχία για την ενίσχυση της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD). Πιστεύουμε και οι δύο ότι δεν ήταν απαραίτητη σε αυτόν τον βαθμό, ότι θα μπορούσε να είχε εμποδιστεί», τονίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: