11.12.18

Παρέμβαση του υπ. Δικαιοσύνης...

...για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου στις φυλακές...

Παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης προκάλεσε η δημοσιοποίηση του ξυλοδαρμού του 19χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, στις φυλακές Αυλώνα. Το...
βίντεο ντοκουμέντο που κυκλοφορεί από το πρωί τραβήχτηκε από τους ίδιους τους κρατούμενους και πολλά είναι τα ερωτήματα για το πως μπήκαν στο κελί του 19χρονου, πως βρέθηκε το κινητό στο κελί και για την απουσία σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Όπως ανακοινώθηκε θα γίνει πολυεπίπεδη έρευνα, ενώ ο 19χρονος αναμένεται να μεταφερθεί σε άλλη φυλακή.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

«Ο προσωρινά κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, με εντολή Εισαγγελέα εισήχθη χθες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του Υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του. Παρ’ όλα αυτά χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο. Κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή. 

Το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους. Στο Κατάστημα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος ενώ με ειδική απόφαση ο κρατούμενος Α.Λ. μετάγεται σε άλλο  Κατάστημα Κράτησης. Παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος».

Το χρονικό του επεισοδίου

Σύμφωνα με τις έως αυτή την ώρα πληροφορίες όλα άρχισαν όταν δυο κρατούμενοι στις φυλακές Αυλώνας των οποίων το κελί είναι δίπλα σε εκείνο του 19χρονου άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι εισέβαλαν στο κελί αρχικά εκείνοι και στη συνέχεια άλλα τουλάχιστον τρία άτομα.

Αρχικά υπάρχει φραστική επίθεση και στη συνέχεια χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα του 19χρονου ο οποίος επαναλαμβάνει ότι δεν είναι εκείνος ο δράστης της δολοφονίας της 21χρονης κοπέλας, αλλά ο συγκατηγορούμενός του.

Κάποιοι απ’ όσους βρίσκονται στον χώρο επιχειρούν να σταματήσουν την επίθεση, ενώ άλλοι απλά καταγράφουν με το κινητό τους.

Όπως μετέδωσε το κανάλι OPEN, μετά τον ξυλοδαρμό ο 19χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στις πρώτες βοήθειες των φυλακών και εν συνεχεία στο νοσοκομείο.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαταχθεί ΕΔΕ για να διαπιστωθεί πώς παραβιάστηκε το κελί του 19χρονου...

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: