1.12.18

Κουκουλοφόροι με κίτρινα γιλέκα...


...επιτίθενται σε διαδηλωτές των “κίτρινων γιλέκων” (BINTEO-Nτοκουμέντο)...
Είναι η τρίτη εβδομάδα που τα “κίτρινα γιλέκα”, ένα κίνημα που αντιτίθεται στην αύξηση της τιμής των καυσίμων στη Γαλλία και στην υψηλή φορολογία, συνεχίζουν τις πορείες και τις διαδηλώσεις τους.

Μέχρι τώρα...
οι σκληρές συγκρούσεις με την αστυνομία αριθμούν πάνω από 400 τραυματίες και δύο νεκρούς.



Στο φως ήρθε πριν λίγη ώρα, βίντεο που δείχνει κουκουλοφόρους που φοράνε κίτρινα γιλέκα, να επιτίθενται σε διαδηλωτές των κίτρινων γιλέκων:



Δεν είναι γνωστό, ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι κουκουλοφόροι, αλλά αν κάποιος έπρεπε να ποντάρει, μάλλον θα έβαζε τα λεφτά του είτε σε αστυνομικούς είτε σε παρακρατικούς που ελέγχονται από την αστυνομία, αφού ανάλογες μέθοδοι χρησιμοποιούνται σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, προκειμένου να καταστείλουν διαδηλώσεις.

Στις πορείες που στην πλειοψηφία τους οργανώνονται μέσω διαδικτύου, έχουν μέχρι τώρα φτάσει να συμμετέχουν ως και 287.000 άτομα σε όλη τη χώρα, ενώ δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το κίνημά τους έχει την υποστήριξη του 70% με 80% της κοινής γνώμης. Παρότι αρχικά οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από επαγγελματίες που εναντιώνονταν στην αύξηση της τιμής των καυσίμων, πλέον συμμετέχουν και άνθρωποι που δυσανασχετούν με την υψηλή φορολογία, του νεοφιλελεύθερου προέδρου της Γαλλίας, Μακρόν.

spasmenoparathyro.me

Δεν υπάρχουν σχόλια: