19.12.18

15.000 προσλήψεις στην εκπαίδευση αποφάσισε το υπ. συμβούλιο...

Με απολογισμό των κυβερνητικών δράσεων αλλά και προγραμματισμό των επόμενων ολοκληρώνεται το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο για το 2018.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το κυβερνητικό έργο έχει ορίζοντα εννεαμήνου έως και τον Σεπτέμβριο του 2019.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας είπε στους υπουργούς του:

1. Αποτρέψαμε μειώσεις συντάξεων, ψηφίσαμε τον πρώτο επεκτατικό προϋπολογισμό μετά από 10 χρόνια, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και πρέπει να επιταχύνουμε το κυβερνητικό έργο, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας με ορίζοντα εννεαμήνου μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2019.

2. Υπολείπεται ακόμη να ψηφιστεί το στεγαστικό επίδομα ύψους 410 εκατ ευρώ.

3. Προετοιμάζουμε νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ θα συζητήσουμε εντός των επόμενων ημερών εάν χρειάζεται και μια σύντομη παράταση των προστατευτικών διατάξεων του νόμου Σταθάκη-Κατσέλη.

4. Έχουμε προς τα τέλη του Γενάρη το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθούν και να προετοιμάσουμε κάποια σχήματα ρυθμίσεων για παλιές οφειλές.

5. Συνεχίζεται ο διάλογος Κράτους - Εκκλησίας με την Ιερά σύνοδο να έχει συγκροτήσει επιτροπή.

Σχεδιασμός υπουργείου Παιδείας
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, το κυρίως μενού του υπουργικού συμβούλιο αφορά τον σχεδιασμό από το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την υλοποίηση τριετούς προγράμματος 15.000 μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα:

4.500 το 2019 στην Ειδική Αγωγή

5.250 το 2020

5.250 το 2021

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας:

Η πρότασή μας έχει τρεις άξονες υλοποίησης:

1. Την ανάληψη ευθύνης της διαδικασίας από το ΑΣΕΠ με σύστημα πριμοδότησης κριτηρίων.

2. Την ισχύ ενός ενιαίου συστήματος πριμοδότησης και κατάταξης για μονίμους διορισμούς, άλλα και για προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών όπου χρειάζεται.

3. Το σύστημα πριμοδότησης έχει τρεις πυλώνες:

-Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών

-Ακαδημαϊκά προσόντα

-Κοινωνικά κριτήρια

Με βάση την ήδη θεσμοθετημένη δίχρονη προσχολική υποχρεωτική εκπαίδευση ή αλλιώς θεσμοθέτηση της πρόσβασης όλων των παιδιών 4-6 ετών στο δημόσιο νηπιαγωγείο εκκινεί η λειτουργία του θεσμού από την νέα σχολική χρονιά 2019-2020 σε 300 δήμους.

Προχωράμε από την επομένη σχολική χρονιά στη μείωση του μέγιστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα από τους 25 μαθητές που είναι σήμερα για νηπιαγωγείο και δημοτικό στους 22 και θεσμοθέτηση του μέγιστου αριθμού 25 μαθητών σε κάθε τμήμα της Γ΄ Λυκείου...

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: