5.10.17

Αγνοείται ο κ. Μουζάλας... STOP...


Την ώρα που οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, από τους «Γιατρούς χωρίς σύνορα» μέχρι την Human Rights Watch μιλούν για...
«τραγικές συνθήκες διαβίωσης στη Μόρια» και «κατάσταση που δεν αρμόζει σε καμία μορφή ζωής», ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας​ απλά... αγνοείται.

Αυτό έγινε για άλλη μια φορά σήμερα, όταν σε επιτροπή για τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας η ερευνήτρια Emina Cerimovic, εκπρόσωπος της HRW περιέγραψε με μελανά χρώματα τα όσα έζησε εκεί. 

«Είναι ό,τι χειρότερο έχω δει στη ζωή μου. Και έχω περάσει πόλεμο. Πέντε χιλιάδες άνθρωποι ζουν στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον. Σε κανέναν δεν αξίζει τέτοια αντιμετώπιση και δεν έχει σημασία αν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες» είπε χαρακτηριστικά η κ. Cerimovic.

Κατόπιν αυτής της «γλαφυρής» περιγραφής, δεν θα έπρεπε ο υπουργός που θα είχε την στοιχειώδη αντίληψη για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή να παρέμβει; 

Αυτό λοιπόν δεν το είδαμε από τον κ. Μουζάλα. Ούτε τώρα, ούτε σε προηγούμενα «καμπανάκια» που έχουν κρούσει οι ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Καμία παρέμβαση, καμία δήλωση για όσα υποστηρίζουν οι οργανώσεις, καμία υπόσχεση πως τα πράγματα θα διορθωθούν.

Αν δε αναλογιστούμε το γεγονός ότι σιγά σιγά από το καλοκαιράκι περνάμε στο φθινόπωρο και στον βαρύ χειμώνα, όπου πολλοί θυμούνται τι έγινε στη Μόρια τον προηγούμενο Ιανουάριο, αυτή η εξαφάνιση γίνεται ακόμα πιο έντονη.

Silver alert λοιπόν γιατί ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής... αγνοείται. 

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: