27.10.17

Love story...

Κουρασμένος από την απεργία (δυο μέρες τώρα αυτός κι ο Πορτοσάλτε, είχαν αναλάβει ως οι καταλληλότεροι, τα σχόλια του δελτίου) επανήλθε ο Μπάμπης, με μια ερωτική ιστορία.
Μας...
εξήγησε, γιατί οι Ευρωπαίοι αγαπάνε τον Τσίπρα (με πάθος και υπομονή):

Ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη, ειναι γιατί οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν καταλαβει, πως, στις Βρυξέλλες θέλουν με κάθε δυνατό τρόπο να τους βοηθήσουνε, ακόμη κι αν χρειαστεί να μετατεθούνε ορισμένα απο τα προαπαιτούμενα, ακόμη κι αν χρειαστεί να κλείσουν τα μάτια σε δύσκολα ζητήματα τα οποία θα μεταφερθούν γι' αργότερα.
Οι Ευρωπαίοι κάνουν οτι μπορούν να βοηθήσουν τον Τσίπρα να πάει παρακάτω, με την ελπίδα ότι όντως θα πάει παρακάτω, οτι όντως θα μπορεσει να βγει από αυτή την κατάσταση στην οποία μας έχει φέρει.
Τι σημαίνει αυτό το "παρακάτω"? Οτι η Ευρώπη αδιαφορεί πλήρως για το τι περνάνε οι Ελληνες, αδιαφορεί πλήρως για την υπερφορολόγηση, αδιαφορεί πλήρως για οτιδήποτε αφορά τους Ελληνες πολίτες. 
Το μόνο που την ενδιαφέρει την Ευρώπη αυτή την στιγμή είναι οτι έχει βρει εναν ανθρωπο πρόθυμο και πρόχειρο να κάνει όλα όσα χρειάζονται προκειμένου η Ελλάδα να φύγει από τους ώμους των Ευρωπαίων.
Ετσι, είναι πιθανον να κλείσει η τριτη αξιολογηση. Δεν σημαίνει ομως οτι θα λυθουν και τα μεγαλα ζητήματα που είναι πάνω στο τραπέζι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: