26.10.17

Καλλιστεία… απεργοσπαστών...


Οι ηθικοί: Εκείνοι που σπάνε την απεργία, αλλά δημοσιεύουν την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ στην απεργοσπασία του ΣΚΑΪ. Βαθμός: Πάνω από όλα το συνδικάτο και οι διεκδικήσεις μας!

Οι θεσμικοί: Εκείνοι που...
δημοσιεύουν την ανακοίνωση της απεργίας των δημοσιογράφων μετά βαΐων και κλάδων και μετά τη σπάνε κανονικά και με τον… νόμο. Βαθμός: Συμβαίνουν αυτά.

Οι κρυφοί: Εκείνοι που αναρτούν ειδήσεις κάθε μισή ή μία ώρα για να μην τους πάρει κανένας χαμπάρι. Βαθμός: Μην καρφωθούμε κιόλας...

Οι ρεπόρτερ: Εκείνοι που σπάνε την απεργία για τον ΕΔΟΕΑΠ και δημοσιεύουν τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για τον… ΕΔΟΕΑΠ. Βαθμός: Η είδηση προηγείται.

Οι διαστημικοί: Εκείνοι που δημοσίευσαν ειδήσεις που συνέβησαν στη διάρκεια της απεργίας με ημερομηνία πριν από την έναρξη της απεργίας. Βαθμός: Χωροχρόνος.

Οι «δεν βγαίνω καλέ μου»: Εκείνοι που σπάνε την απεργία και μας ανακοινώνουν ότι τη σπάνε γιατί πλήττονται τα συμφέροντα του αφεντικού τους. Βαθμός: ΣΚΑΪ.

ΥΓ.: Υπάρχει και μία άλλη κατηγορία ανθρώπων (πολυπληθής για την ακρίβεια), εκείνοι που δεν μπορούν να «εξασκήσουν» το δικαίωμά τους στην απεργία γιατί εργάζονται κάτω από σκληρές έως απειλητικές συνθήκες και γι' αυτούς φέρουν ευθύνη πολλοί εργοδότες, συνδικαλιστές και κάθε λογής «πατέρες».

Από την στήλη "Παρασκήνια" (efsyn.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: