13.10.17

Δεν ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου;..

Η εκδοχή του συμβολαίου θανάτου φαίνεται πως απομακρύνεται όσο προχωρούν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Αυτό επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, τονίζοντας ότι ο...
τρόπος δράσης των δύο ανδρών που διέπραξαν το έγκλημα δεν προσομοιάζει σε επαγγελματίες εκτελεστές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δύο είναι τα σενάρια τα οποία εξετάζονται αυτή τη στιγμή.

Το πρώτο λέει ότι οι δύο δράστες προσέγγισαν τον δικηγόρο για κάποια υπόθεση που είχε αναλάβει ή θα αναλάμβανε.

Το δεύτερο σενάριο που θεωρείται πολύ πιθανότερο, λέει ότι οι δράστες προσέγγισαν τον δικηγόρο χρησιμοοποιώντας ως πρόσχημα κάποια υπόθεση, ωστόσο, πραγματικός τους στόχος ήταν να του ασκκήσο9υν πιέσεις για θέμα επαγγελματικού η προσωπικού χαρακτήρα.

Είτε ισχύει το πρώτο είτε το δεύτερο σενάριο, επισημαίνουν αξιωματικοιί της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν είναι ξεκάθαρο αν οι δύο άνδρες είχαν στόχο τη δολοφονία ή απλά τον εκφοβισμό του θύματος, αλλά κάτι πήγε στραβά κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία κατέληξε σε δολοφονία. Ενδεχομένως, οι δράστες να πρόβαλαν κάποια αιτήματα που δεν έγιναν αποδεκτά από το δικηγόρο και ακολούθησε ο θανάσιμος τραυματισμός του.

Έτσι, λένε αστυνομικοί, εξηγείται η μία σφαίρα, καθώς το τραύμα στο κεφάλι προήλθε από το πέσιμο.

Γιατί δεν ήταν επαγγελματίες

Το ερώτημα αν οι δράστες ήθελαν πράγματι να σκοτώσουν τον δικηγόρο απασχολεί τους αστυνομικούς που ασχολούνται με την έρευνα του εγκλήματος. Ήταν λοιπόν ένα "ατύχημα"; Δεν ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία;

Αυτά τα ερωτήματα δεν μπορούν να απαντηθούν με βεβαιότητα. Όμως η καταφατική απάντηση δεν μπορεί και να αποκλειστεί. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν στοιχεία στη συμπεριφορά και τον τρόπο δράσης των δύο ανδρών που δείχνουν "ερασιτεχνισμό"

Συγκεκριμένα, οι δράστες:

* Δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, όταν πήγαν στο δικηγορικό γραφείο τους οδού Ασκληπιού 154

*Παρέμειναν τουλάχιστον 20 λεπτά στο γραφείο του θύματος,

*Τους είχε δει τουλάχιστον ο 32χρονος στενός συνεργάτης του θύματος, ενώ διακινδύνευσαν να τους δουν και άλλοι αυτόπτες μάρτρες

*Δεν είχαν υπολογίσει τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν στη γειτονική τράπεζα

*Δεν ενδιαφέρθηκαν αν άφησαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό (DNA) το οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί

Τά δεδομένα

Όπως προκύπτει από μαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν είχε ξαναδεί τους δύο δράστες, οι οποίοι πιθανότατα εμανίστηκαν ως νέοι πελάτες. Αυτό, τουλάχιστον υποστήριξε το θύμα στην σύζυγό του κατά την τελευταία μεταξύ τους τηλεφωνική συνομιλία. «Θα αργήσω λίγο το βράδυ, γιατί μου ζήτησαν ραντεβού δυο νέοι πελάτες», φέρεται να είπε στη σύζυγό του ο δικηγόρος.

Τους δράστες δεν γνώριζαν ούτε οι συνεργάτες του στους οποίους φέρετε να είπε ότι «θα έρθουν δύο άτομα».

Με βάση τη μαρτυρία του συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ο ένας από τους δράστες ήταν ηλικίας 30-40 ετών, ύψους περίπου 1,80, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών) με κοντά σκούρα μαλλιά ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν χρώματος λευκού.

Ο δεύτερος δράστης ήταν ηλικίας 27 έως 40 ετών, 1,65-170 περίπου, αδύνατος με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος, με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε παντελόνι και κοντομάνικη μπλούζα χρώματος πιθανόν μπεζ.

Το μοιραίο ραντεβού με τον δικηγόρο δεν κλείστηκε μέσω της γραμματείας του δικηγορικού γραφείου.

Μόλις οι δύο δράστες έφθασαν στο γραφείο συνομίλησαν με τον δικηγόρο και τον 32χρονο ασκούμενο δικηγόρο που ήταν παρόν και αμέσως ζήτησαν να μείνουν μόνοι με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Έτσι ο ασκούμενος δικηγόρος έφυγε από το γραφείο και όταν γύρισε βρήκε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο νεκρό.

Οι εκτελεστές φέρονται να βγήκαν κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλος δύο φορές από το γραφείο. Οι αρχές υποθέτουν ότι αυτό έγινε μάλλον για να δουν αν υπάρχει κάποιος άλλος στο γραφείο .

Με βάση αυτά τα δεδομένα οι έρευνες της αστυνομίας στρέφονται στον ευρύτερο ο κύκλο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Μάλιστα πληροφορίες αναφ΄ρουν ότι οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν ζητήσει τη συνδρομή των συναδέλφων τους από άλλες υπηρεσίες σε περίπτωση εντοπισμού ατόμων που συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά των εκτελεστών...

directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: