12.10.17

Απεργία πείνας για τον ΕΔΟΕΑΠ...

Απεργία πείνας για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ ξεκίνησαν οι συνταξιούχες δημοσιογράφοι Αφροδίτη Υψηλάντη και Τζώρτζια Κοντράρου στο...
πεζοδρόμιο της Ακαδημίας έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Προηγουμένως έκανε απεργία πείνας για μία εβδομάδα ο βετεράνος δημοσιογράφος Θόδωρος Βαρίκος, που τη διέκοψε για λόγους υγείας.

Βασικό τους αίτημα είναι η επαναφορά του αγγελιόσημου, που αποτελούσε έναν εξαιρετικά σημαντικό πόρο για το ταμείο των δημοσιογράφων και καταργήθηκε με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του 2016.

«Ζητάμε να επανέλθει ο πόρος-αγγελιόσημο-εργοδοτική εισφορά όπως έχει κριθεί δικαστικά. Θέλουμε πίσω τον κλεμμένο μας πόρο. Οτιδήποτε άλλο συζητείται είναι ξεπούλημα», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» η Τζώρτζια Κοντράρου, εκπρόσωπος των συνταξιούχων στην ΕΣΗΕΑ.

Στο πλευρό τους βρίσκονται αρκετοί συνάδελφοι, συνταξιούχοι και τους επισκέφθηκαν μέλη του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, ενώ χθες το μεσημέρι την Αφροδίτη Υψηλάντη συνάντησε η Ελενα Ακρίτα, που προχώρησε και σε σχετική ανάρτηση στο facebook.

«Ο αγώνας για το υπό κατεδάφιση Ταμείο μας τον ΕΔΟΕΑΠ αφορά όλον τον κλάδο. Είναι καιρός να καταλάβουμε πως όταν η πόρτα που χτυπάς δεν ανοίγει, τότε πρέπει να τη σπάσεις», έγραψε μεταξύ άλλων η κ. Ακρίτα στο μήνυμα στήριξης των απεργών πείνας.

Με το θέμα ασχολήθηκε και η εφημερίδα της ομογένειας «Εθνικός Κήρυκας».

Γιατί όμως να φτάσει μια συνταξιούχα δημοσιογράφος που εργαζόταν σε έναν κλάδο που εθεωρείτο προνομιούχος και ήταν ασφαλισμένη σε ένα «ευγενές» Ταμείο σε αυτή την απόφαση;

«Απεργία πείνας κάνουν οι τολμηροί. Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους. Το κάνουμε κυρίως για τους νέους συναδέλφους. Η γενιά μας κληρονόμησε ένα Ταμείο πρότυπο, υγιές και βιώσιμο. Το διατηρήσαμε και οφείλουμε να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές τουλάχιστον το ίδιο», μας εξηγεί η κ. Υψηλάντη.
 

Χθες, το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο κατέθεσε την πρότασή του για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: