1.10.17

«Ο Ντάισελμπλουμ προσαρμόζεται στη γραμμή της κυβέρνησης»...

Μπαλάφας: Συζητάμε για πλωτά hotspot στα νησιά

...λέει ειρωνικά ο Μπαλάφας.
Προτείνει πλωτά μέσα για τη φιλοξενία προσφύγων (BINTEO)...
Tην πρόθεση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει μεταξύ άλλων μέτρων και πλωτά μέσα, για την παραμονή σε αυτά, υπό την μορφή φιλοξενίας, των επιπλέον προσφύγων και μεταναστών προανήγγειλε στον Γιώργο Αυτιά (ΣΚΑΙ), ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας.
Ο...
υφυπουργός παραδέχτηκε ότι οι συνθήκες για τους κατοίκους των νησιών λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών από την Τουρκία είναι δύσκολες.

Ο κ. Μπαλάφας πρόσθεσε πως οι αυξημένες ροές δεν είναι κάτι που περνάει απαρατήρητο. «Μας απασχολεί και μας ανησυχεί και παίρνουμε μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πάντως πως η κατάσταση πριν από δύο μήνες ήταν ελεγχόμενη. 

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι οι εκλογές δεν πρέπει να προκηρυχθούν νωρίτερα από το 2019, δήλωσε σκωπτικά ότι «ο Ντάισελμπλουμ προσαρμόζεται στη γραμμή της κυβέρνησης».

«Εκλογές θα γίνουν το 2019, με την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης, κι αν συμφωνεί και ο κ. Ντάισελμπλουμ να γίνουν εκλογές το ’19 τόσο το καλύτερο» ανέφερε.

«Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, δεν το θέλουν οι πολίτες. Αυτό είναι το συμφέρον της χώρας μας και της κοινωνίας, ας θέλει ο Μητσοτάκης και οι περί αυτόν εκλογές» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η κυβέρνηση θα δώσει κοινωνικό μέρισμα σε όσους πολίτες έχουν ανάγκη, και θα κάνει το «καλύτερο δυνατό» για τα αδύναμα και μεσαία στρώματα που υπέστησαν φορολογική πίεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: