6.10.17

Στο προσκήνιο το κοινωνικό μέρισμα...

Στα 800 εκατ. ευρώ θα ανέλθει το κοινωνικό μέρισμα
Έκτακτο βοήθημα σε τουλάχιστον 250.000 νοικοκυριά που ανήκουν στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες προτίθεται να...
δώσει η κυβέρνηση. Αρχικά αναφορά είχε κάνει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Τη σκυτάλη πήραν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο αν. υπουργός Οικονομικών. Την Παρασκευή, αναφορά στο θέμα έκανε και ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής γνωστοποιώντας πως ένα ποσό που θα αγγίζει τα 800 εκατ. ευρώ, θα διανείμει έως το τέλος του έτους.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 

Στην κοινωνική πολιτική «εξαντλούμε κάθε διαθέσιμο δημοσιονομικό περιθώριο (...) στο φετινό προϋπολογισμό μεγάλο μέρος της υπέρβασης των στόχων για το 2017 θα διατεθεί σε δράσεις κοινωνικής προστασίας και οικονομικής ανάπτυξης (...) έχει αποτυπωθεί στο προσχέδιο ένα ποσό της τάξης των 800 εκατ. ευρώ, για το οποίο είναι υπό συζήτηση το σε ποιες συγκεκριμένες δράσεις θα κατανεμηθεί κάθε μέρος του» δήλωσε την Παρασκευή (06/10), ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης, «Στο Κόκκινο, 105,5 FM».

Πέρυσι, η εφάπαξ επιπλέον «σύνταξη» ήταν 630 εκατ. ευρώ, θύμισε ο κ. Κουτεντάκης, για να δώσει ένα μέτρο σύγκρισης.

Η συζήτηση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το πώς ακριβώς θα διανεμηθεί το ποσό αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Στην ευχέρεια του πρωθυπουργού»

Την Πέμπτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σε ερώτηση για το εάν θα δοθεί μέρισμα 800 εκατ. ευρώ προς τους πολίτες από το πλεόνασμα, δεν επιβεβαίωσε το ύψος του ποσού και τόνισε ότι είναι στην ευχέρεια του πρωθυπουργού. Ωστόσο, δήλωσε ότι θα δοθεί το μέρισμα προς την κοινωνία, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων με τους θεσμούς για τη διανομή του πλεονάσματος.

«Τον Νοέμβριο και όχι κοντά στα Χριστούγεννα» η καταβολή του 

Μία ημέρα νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η υφυπουργός Κατερίνα Παπανάτσιου ενημέρωσαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για το σχέδιο του προϋπολογισμού.

Αναφορικά με το «κοινωνικό μέρισμα», ο Γιώργος Χουλιαράκης ενημέρωσε ότι φέτος θα δοθεί τον Νοέμβριο και όχι κοντά στα Χριστούγεννα όπως πέρυσι, αλλά δε ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: