12.10.17

«Αδειασμα» Κουμουνδούρου στη Γεννιά...

Εντονα αποδοκίμασε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ τη στάση της Γεωργίας Γεννιά, που καταψήφισε το άρθρο 3 του νομοσχεδίου για...
την ταυτότητα φύλου. Η Ράνια Σβίγκου, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κάλεσε τη βουλευτή Α΄ Πειραιά «να εξηγήσει γιατί το έκανε», προσθέτοντας («Ραδιόφωνο 247») ότι «γνωρίζουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ποιες είναι οι συνεδριακές αποφάσεις του κόμματος και σε τι αναφέρεται η τελευταία απόφαση της Κ.Ε., όπου γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Ολοι γνωρίζουν σε ποιο κόμμα βρίσκονται και ποιες είναι οι θέσεις του».

Υπενθυμίζεται πως στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που συνεδρίασε στα τέλη Ιουλίου, υπήρχε η επισήμανση πως «Είναι επίσης ώριμο να προχωρήσουμε και σε τομές όπως ο πολιτικός γάμος ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία».

Το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο της Κουμουνδούρου καλούσε δηλαδή σε υιοθέτηση νομοθετημάτων πιο προοδευτικών σε σχέση με το πρόσφατο νομοσχέδιο, που τακτοποίησε μια σοβαρή έλλειψη στον τομέα των δικαιωμάτων.

Η Γεωργία Γεννιά πράγματι εξήγησε τους λόγους της αρνητικής ψήφου της, προχωρώντας σε έναν απίστευτο ισχυρισμό. Είπε πως «ένα παιδί από τα 15 ώς τα 20 δεν έχει ακόμα αναπτύξει πλήρως τον εγκέφαλό του γι’ αυτό και βλέπουμε να αλλάζουν εύκολα επαγγέλματα».

Πέραν αυτού, ξεκαθάρισε πως «δεν υπήρχε κανένα άλλο σενάριο περί διαγραφών ή εκβιασμών» και εκτίμησε πως με την επί της αρχής θετική της ψήφο, «νομίζω ότι και εγώ συνέβαλα στο να δικαιωθούν ύστερα από τόσα χρόνια [άνθρωποι] που βασανίζονταν».

Η 44χρονη Γεωργία Γεννιά υπήρξε στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και το 2010 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό του Αλέξη Μητρόπουλου. Το 2011 προσχώρησε στο «Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών» των Γιάννη Δημαρά και Βασίλη Οικονόμου, ενώ το 2012 ακολούθησε τον Στάθη Παναγούλη, που ίδρυσε την Πολιτική Κίνηση «Αλληλεγγύη».

Ηταν υποψήφια βουλευτής το 2012, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 εξελέγη στην Α΄ Πειραιά. Σήμερα διατηρεί σχέσεις με την Κίνηση «Πράττω» των Κοτζιά και Τόσκα, αν και οι τελευταίοι φέρονται να μην συμμερίζονται τις απόψεις της για το πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: