2.10.17

Τι ήξερε ο πρέσβης της Γερμανίας για τον Σόιμπλε;...

Μία αποκάλυψη με ιδιαίτερη σημασία έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας χθες στην...
εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής». Ο Βούτσης φανέρωσε πως σε συνομιλία που είχε πριν τις γερμανικές εκλογές με τον γερμανό πρέσβη στην Αθήνα, ο διπλωμάτης του είχε εκμυστηρευθεί ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα αναλάμβανε την προεδρία της γερμανικής Βουλής! «Θα σας αναφέρω ένα ενδιαφέρον περιστατικό.

Ο γερμανός πρέσβης, τον οποίο είδα δυο 24ωρα πριν τις εκλογές στην χώρα του και του έθεσα και το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων, μου είπε χαριτολογώντας -ενδεχομένως και να ήξερε κάτι διότι είναι υψηλόβαθμο στέλεχος- ότι αν γίνει ο κ. Σόιμπλε πρόεδρος της γερμανικής Βουλής πώς θα τον δεχθώ ή πώς θα συνυπάρξουμε στο Στρασβούργο και αλλού; Του είπα ότι δεν είναι θέμα προσωπικό, δεν έχουμε κάτι προσωπικό με τον κ. Σόιμπλε, αλλά με την πολιτική που ακολουθήθηκε. Δηλαδή, 48 ώρες πριν τις κάλπες, ως Προμηθέας, ο γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα είχε θέσει αυτό το ζήτημα». 


Τούτου δοθέντος, είτε ήξεραν όλοι από πριν τη συμφωνία Μέρκελ-Σόιμπλε και εμείς εδώ στην Ελλάδα σεναριολογούσαμε ασυστόλως ή ο γερμανός πρέσβης είναι εξαιρετικά καλά ενημερωμένος για τα τεκταινόμενα στο κόμμα από το οποίο προέρχεται…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: