6.10.17

Αύριο οι απολογίες...

αναζητούνται άλλοι οκτώ απαγωγείς...

Αύριο Σαββάτο απολογούνται οι επτά συλληφθέντες για...
την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής οκτώ άτομα, με την 16χρονη να αφήνεται ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ενώ η Αστυνομία αναζητεί άλλους οκτώ, οι οποίοι μέσα από τη δικογραφία και τις παρακολουθήσεις, φαίνεται πως εμπλέκονται στην υπόθεση.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας και ένας Θεσσαλονικιός με καταγωγή από τα Σκόπια, ο οποίος βρισκόταν στον πρώτο όροφο και είχε αναλάβει τη φύλαξη Λεμπιδάκη.

Επίσης συνελλήφθησαν ένας 60χρονος μεσίτης από το Ρέθυμνο και η ανήλικη κόρη του, η οποία είναι 16 ετών, ένας ακόμη 46χρονος και ένας 42χρονος.

Ρόλο συνεργού αποδίδουν οι αρχές σε έναν 23χρονο Κρητικό, ο οποίος είχε φυλακιστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος υποψήφιας της Νέας Δημοκρατίας, στις βουλευτικές εκλογές του 2015.

Τέλος, ένας από τους συλληφθέντες είναι και ο αντιπρόεδρος του «Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου», ο οποίος στις 2 Σεπτεμβρίου, έβαλε φωτιά και προκάλεσε υλικές ζημιές στα γραφεία όπου στεγάζεται η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Εις βάρος τους έχει ήδη ασκηθεί δίωξη με βαριές κατηγορίες και συγκεκριμένα για:
 

Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους. 
Απόπειρα εκβίασης από κοινού. 
Διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου. 
Εμπρησμό.

Τουλάχιστον τρεις από τους συλληφθέντες, σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, αρνούνται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση ενώ και η 16χρονη δήλωσε πως έκανε ότι τις έλεγε ο πατέρας της, χωρίς να γνωρίζει.

Αναζητούνται άλλοι οκτώ

Στο μεταξύ, οκτώ νέα πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως έχουν συμμετοχή ή εμπλοκή στην υπόθεση της απαγωγής, αναζητεί η Αστυνομία.

Τέσσερα από τα άτομα τα οποία αναζητούνται, φαίνεται πως είχαν σημαντικό ή ακόμα και ηγετικό ρόλο στην υπόθεση.

Πρόκειται για άτομα τα οποία αναφέρονται στις καταθέσεις ως ο «φιλόσοφος», ο «Γιάννης ο Ρώσος», ο «Άκης» καθώς κι ένας ακόμη, πιθανότατα ρωσικής καταγωγής.

Τέλος, μέσα από τη δικογραφία επιβεβαιώνεται η ύπαρξη δύο πυρήνων καθώς οι περίπου πέντε ποινικοί, οι οποίοι άρπαξαν τον Λεμπιδάκη την ημέρα της απαγωγής του, βγήκαν από την οργάνωση και στρατολογήθηκαν νέοι, οι οποίοι θα αποτελούσαν τον δεύτερο κύκλο και ανέλαβαν τις διαπραγματεύσεις.

Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη...


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: