6.10.17

Νέα εποχή στις μεταφορές της Αθήνας...

σημειώνει ο διοικητής του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης...

Είναι πλέον πραγματικότητα το ηλεκτρονικό εισιτήριο, μπήκε τέλος στη γάγγραινα των πλαστών εισιτηρίων, ενώ...
ετοιμάζεται η αναλογική χρέωση των επιβατών, είπε ο διοικητής του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Το ανώμυμο εισιτήριο συνεχίζει να εκδίδεται και ηλεκτρονικά, όπως ξεκαθάρισε.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο είναι μία πραγματικότητα στην ελληνική κοινωνία και στην Αθήνα, είπε ο κ. Ταστάνης, καθώς από χτες καταργήθηκε η χορήγηση του χάρτινου εισιτηρίου και της χάρτινης κάρτας.

«Είναι ένα πολυσύνθετο τεχνικό έργο, στο οποίο έχουμε ανταποκριθεί με πολύ καλά αντανακλαστικά ... Δεν είναι μόνο το να κλείσουν οι πύλες», όπως τόνισε, αναφέροντας ότι:

από δω και πέρα, στην έκδοση έχουμε πραγματική εικόνα, ψηφιακά δεδομένα, τι συμβαίνει με την κίνηση του επιβατικού κοινού, με ανώνυμα στατιστικά στοιχεία ... να σχεδιάζουμε καλύτερα, να παρέχουμε καλύτερο συγκοινωνιακό έργο.

Σταμάτησε η γάγγραινα της παραγωγής πλαστών εισιτηρίων, ήταν μία κατάσταση που δεν πήγαινε άλλο

Θύμισε επίσης ότι πλέον η αγορά 10 εισιτηρίων δίνει άλλο ένα δώρο, μειώνοντας τελικά την τιμή από τα 1,4 ευρώ στα 1,27 ευρώ, ενώ «το επόμενο διάστημα θα μπούμε σε διαδικασία αναλογικής χρέωσης ... ο επιβάτης που θα μετακινείται από μία στάση σε άλλη, θα έχει διαφορετική χρέωση σε σχέση με έναν που θα μετακινείται από την αφετηρία μέχρι το τέλος μίας διαδρομής».

Σχολιάζοντας την συζήτηση που έχει ανοίξει για αυτές τις αλλαγές, ο ίδιος είπε πως «ό,τι καινούργιο έρχεται, υπάρχει μία μεγάλη αμηχανία ... είναι ακριβώς το ίδιο, ο επιβάτης κάνει την ίδια διαδικασία, όπως όταν έβγαζε την χάρτινη κάρτα ή το χάρτινο εισιτήριο».

Αναφερόμενος στο θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ο κ. Ταστάνης ξεκαθάρισε ότι «το ανώνυμο εισιτήριο επίσης εκδίδεται», καθώς ο πολίτης μπορεί άπαξ να πάρει ένα εισιτήριο των 4,5 ευρώ, να το ακυρώνει μέχρι να τελειώσει και μετά να το επαναφορτίζει.

Υπογράμμισε ότι η εφαρμογή του «είναι και θέμα οικονομίας του συστήματος, άλλο να παίρνει τα χάρτια εισιτήρια των 1,4 ευρώ που μετά θα πετάξει και άλλο να έχει ένα ηλεκτρονικό που μπορεί να το επαναφορτίζει».

Όσον αφορά την εξυπηρέτηση του κοινού, υπάρχουν ήδη σήμερα 35 σημεία στο σύστημα της Αθήνας, όπου μπορεί να εξυπηρετηθεί, όπως και για τις κάρτες, ενώ ο επιβάτης μπορεί να έχει χρηστικές πληροφορίες από το σάιτ του Οργανισμού athenscard.com...



left.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: