30.10.17

Ελληνικό: «Αγκάθι» οι επιφυλάξεις του ΚΑΣ για τα ψηλά κτήρια...

Την γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για την κήρυξη 280 στρεμμάτων στην έκταση του...
πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος υπέγραψε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Ωστόσο, αυτό είναι ένα από τα βήματα, ίσως το ευκολότερο, στη φάση που βρίσκεται η υπόθεση της επένδυσης στο Ελληνικό, καθώς εκκρεμεί η υπογραφή της υπουργού στη γνωμοδότηση του ΚΑΣ για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

Το «αγκάθι» στην περίπτωση της δεύτερης γνωμοδότησης είναι το γεγονός ότι το ΚΑΣ διατυπώνει επιφυλάξεις για τα ψηλά κτήρια που έχει συμπεριλάβει ο επενδυτής στην ανάπτυξη της έκτασης. Και μπορεί, καθώς πρόκειται για γνωμοδότηση, να μην έχει τυπικά σημασία η άποψη του ΚΑΣ για τα ψηλά κτήρια, εφόσον όμως μείνει, και λάβει και την υπογραφή της υπουργού, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πιθανές προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του επενδυτή (Hellinikon Global με τη συμμετοχή της Lamda Development της κινεζικής Fosun και της Eagle Hills με έδρα το Abu Dhabi) τηρείται στάση αναμονής. Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι τα ψηλά κτήρια – τοπόσημα  αποτελούν αδιαπραγμάτευτο τμήμα της επένδυσης, όπως άλλωστε μπορεί κανείς να διαπιστώσει διαβάζοντας τα βασικά σημεία και τη λογική που διέπει το Master Plan που έχει καταρτίσει ο επενδυτής...


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: