3.10.17

Κυριάκος εναντίον Ντάισελμπλουμ για τις κάλπες...

Ο Neo είχε εγκαίρως ενημερώσει τους αναγνώστες του για...
το πόσο θετικά υποδέχθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου (http://www.matrix24.gr/2017/10/toso-kala-den-ta-lei-oute-o-tsipras/) την συνέντευξη του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην «Καθημερινή της Κυριακής» και το γεγονός ότι ο επικεφαλής του Eurogroup «ξόρκισε» το σενάριο των πρόωρων εκλογών. 

Αντιστρόφως ανάλογα, προφανώς, ήταν τα συναισθήματα με τα οποία υποδέχθηκαν στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη τα λεγόμενα του ολλανδού κοινοτικού αξιωματούχου.

Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε χθες βράδυ να απαντήσει ευθέως στον Γερούν Ντάισελμπλουμ: «Το Σύνταγμα ορίζει ότι οι εκλογές γίνονται όταν χαθεί η κυβερνητική πλειοψηφία ή όταν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Δεν είναι δουλειά κανενός να καθορίσει πότε είναι η κατάλληλη ώρα για εκλογές στην Ελλάδα. 

Είναι μια εσωτερική υπόθεση που αφορά τη χώρα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε εκδήλωση του Harvard Business School Club of Greece. 

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρηματολόγησε υπέρ των εκλογών, λέγοντας πως οι πρόωρες κάλπες «δεν αποτελούν λόγο αστάθειας αλλά είναι ένας τρόπος να αποκτήσει η χώρα μια κυβέρνηση «ικανή να της προσφέρει ένα επίπεδο ανάπτυξης που θα ικανοποιήσει τους πολίτες». 

«Απαιτείται μία νέα Κυβέρνηση ικανή να υλοποιήσει μια μεταρρυθμιστική ατζέντα. Μόνο έτσι θα προσελκύσουμε περισσότερους επενδυτές και θα ανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία», κατέληξε, με την ελπίδα να έφτασε το μήνυμά του ως τις Βρυξέλλες…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: