6.10.17

Βούτσης για καναλάρχες: «Παίζουν εν ου παικτοίς. Είμαι έξαλλος...

Αποτέλεσμα εικόνας για Βούτσης Αυτά απάδουν της δημοκρατικής λειτουργίας του τόπου»...
Σκληρή κριτική στους καναλάρχες αλλά και στην ηγεσία της ΝΔ, που ταυτίζεται μαζί τους, άσκησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, με αφορμή την...
προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Παίζουν εν ου παικτοίς. Είμαι έξαλλος. Αυτά απάδουν της δημοκρατικής λειτουργίας του τόπου» τόνισε ο Ν. Βούτσης μιλώντας με δημοσιογράφους.

«Δεν είναι δυνατόν να παίζουμε – και δεν ξέρω ποιοι παίζουν – με αυτή την υπόθεση. Δεν είναι δυνατόν κανένα κόμμα να το πατρονάρει αυτό, η Βουλή δεν είναι δυνατόν να το δεχθεί. Έχουν πάρει όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Βεβαίως μπορεί κάθε πολίτης να προσφεύγει. Θίγω όμως το modus viventi της δημοκρατικής θεσμικής εξέλιξης. Κάποιοι θέλουν να παρατείνουν το τζάμπα ελπίζοντας στην αριστερή παρένθεση. Αυτό το πράγμα έχει κλείσει με συναίνεση όλων των κομμάτων. Η Βουλή το πολίτευμα έχει τα δικά του όρια και αντοχές και δεν είναι δυνατόν αυτό να γίνεται χωρίς να μιλάμε. Δεν μπορεί να υπάρξει ηγεσία κόμματος» υπογράμμισε ο Ν. Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «κατάπληξη και αρνητική ψυχολογία μου δημιουργεί η ενέργεια να υποβληθούν προκαταβολικά ενστάσεις από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Έχουν υπάρξει αποφάσεις του ΣτΕ που καθιστούσαν εντελώς παράνομο το καθεστώς ακόμη και των διαδοχικών παρατάσεων που έδιναν οι κυβερνήσεις». «Η παρούσα κυβέρνηση εδώ και δύο δεν έχει δώσει παράταση» υπενθύμισε.

Ο Ν. Βούτσης ανέφερε ότι «το ΕΣΡ έχει πάρει στα χέρια του τη λειτουργία έχει προχωρήσει έχει πει τον αριθμό των αδειών και σε συνεννόηση με τις πιο έγκυρες αρχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: